Na vianočnú kapustnicu v Mestskom úrade vtrhol muž so zbraňou


Foto: Na vianočnú kapustnicu v Mestskom úrade vtrhol muž so zbraňou Foto: ilustračné

Podľa našich informácií malo v budove Mestského úradu dôjsť k incidentu, pri ktorom až musela zasahovať polícia. Počas vianočnej kapustnice, ktorú mesto organizuje pre zamestnancov úradu každý rok, mal do budovy vtrhnúť muž so zbraňou. Vianočné posedenie sa konalo v piatok 16.decembra 2016.

Dotyčný muž mal prísť za svojou družkou, ktorá pracuje na Mestskom úrade. Po roztržke medzi ním a ženou došlo aj k vyhrážaniu zabitím, pri ktorom mal muž v ruke zbraň. Zamestnanci úradu zostali zaskočení.

Hovorca mesta Pavol Čorba sa k prípadu vyjadril nasledovne:

„Nešlo o zamestnanca Mestského úradu v Žiline. Keďže incident vyšetruje polícia, nebudeme sa bližšie k prípadu vyjadrovať. Obráťte sa prosím na orgány činné v trestnom konaní.


Muž mal na ženu najskôr kričať a nadávať jej a potom ju dokonca sotiť na zem. Napokon zasiahol mestský policajt, ktorý bol v tom čase mimo služby, no nachádzal sa na vianočnom posedení.

Mestský policajt v čase svojho osobného voľna nachádzajúci sa na MsÚ spacifikoval muža, ktorý nebezpečne manipuloval so zbraňou,uviedol Peter Mišejka, zástupca náčelníka Mestskej polície v Žiline.

Podľa hovorkyne polície Jany Balogovej obvinil poverený príslušník Policajného zboru 58-ročného muža z prečinu nebezpečného vyhrážania. Muž sa činu dopustil v piatok 16. decembra vo večerných hodinách na Mestskom úrade v Žiline, kedy sa mal vyhrážať svojej družke usmrtením a následne mal na ňu aj namieriť zbraň, ktorú mal v legálnej držbe.

„Muž u ženy vzbudil dôvodnú obavu o život a zdravie. Obvinenému mužovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky,“ dodala Balogová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu