Nákladné autá majú počas uzávierky cesty pod Strečnom zákaz prejazdu cez Terchovú


Foto: Nákladné autá majú počas uzávierky cesty pod Strečnom zákaz prejazdu cez Terchovú Foto: ilustračné

Počas uplynulého víkendu 12. novembra - 13. novembra 2016 v súvislosti s úplnou uzávierkou cesty I/18 v katastrálnom území Strečno, okres Žilina niektorí vodiči nákladných motorových vozidiel nad 7.5 tony prechádzali po ceste druhej triedy cez obec Terchová, okres Žilina na obec Zázrivá, okres Dolný Kubín a porušovali dopravné značenie, ktoré zakazuje prejazd nákladných vozidiel nad 7,5 tony (Rovná Hora).

Z tohto dôvodu bude polícia aj počas tohto víkendu 19. novembra - 20. novembra 2016 v tomto úseku vo zvýšenej miere dohliadať na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Vodiči nákladných motorových vozidiel s hmotnosťou nad 7,5 tony nebudú môcť pokračovať v jazde na obec Zázrivá a budú otáčaný späť v smere na Žilinu.

V prípade porušenia pravidiel cestnej premávky bude polícia postupovať v zmysle platnej právnej úpravy. Polícia žiada vodičov nákladných motorových vozidiel s hmotnosťou nad 7,5 tony, aby rešpektovali dopravné značenie a v súvislosti s úplnou uzávierkou cesty I/18 v katastrálnom území Strečno využívali obchádzkové trasy.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KRPZ Žilina