Kamerový systém v Žiline budú rozširovať o 4 nové kamery. Umiestnia ich na tieto lokality


Foto: Kamerový systém v Žiline budú rozširovať o 4 nové kamery. Umiestnia ich na tieto lokality Foto: ilustračné

Žilinská radnica plánuje pokračovať v rozširovaní kamerového systému, prostredníctvom ktorého monitoruje mestská polícia poriadok na území mesta. Cieľom doplnenia nových kamier, ale aj existujúceho systému, je predchádzanie kriminalite a zvýšenie podielu na odhalení kriminálnej činnosti. Systém by mali rozšíriť o ďalšie 4 kamery, ktoré budú navyše otočné. Celková cena týchto kamier, aj s ich inštaláciou, predstavuje sumu 16 640 eur a hradená bude z mestskej kasy. Kamery zaobstará firma, ktorá vyhrala verejné obstarávanie. 

Mesto sa rozhodlo kamery rozmiestniť na nasledujúcich lokalitách:

  • križovatka ulíc Martina Rázusa a Dolné Rudiny
  • križovatka ulíc Juraja Závodského, Hôrecká cesta, Oslobodenia, Žitná
  • križovatka ulíc Košická a M.R. Štefánika
  • križovatka ulíc Veľká Okružná a Vojtecha Spanyola

Kamery boli rozmiestnené na frekventovaných úsekoch, kde nie len často dochádza k nehodám, ale kde sa tiež porušujú predpisy zo strany vodičov, či dochádza k inej protispoločenskej aktivite.

Posledné dve lokality môžu skomplikovať mnohým ľuďom situáciu, nakoľko na križovatke ulíc Košická a M.R. Štefánika odbočujú denne desiatky vodičov cez vodorovnú dopravnú značku Šikmé rovnobežné čiary. Na ulici Vojtecha Spanyola zasa denne dochádza k odbočovaniu do zákazu, smerom na ulicu Predmestská.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu