ŽSK otvoril nový vyasfaltovaný úsek novej cesty z Rakovej do časti Korcháň


Foto: ŽSK otvoril nový vyasfaltovaný úsek novej cesty z Rakovej do časti Korcháň Foto: TS ŽSK

Počas uplynulých 7 rokov prešla cesta z Rakovej do miestnej časti Korcháň niekoľkými rekonštrukciami, ktorých výsledkom je 6,2 kilometrov dlhý, vyasfaltovaný úsek. Náklady počas rekonštrukcií dosiahli 700-tisíc eur, dnes bola otvorená ďalšia časť cesty III. triedy. Tohtoročné náklady dvojtýždňovej obnovy dosiahli 250-tisíc eur.

Starosta obce Raková pri otvorení dodal, že rekonštrukcia prinesie nielen zvýšenie komfortu pre vodičov, ale aj rozvoj miestnej časti Raková – Korcháň. „Táto cesta takpovediac obsluhuje 1.114 obyvateľov a s rastúcou kvalitou rastie aj výstavba rodinných domov a podporuje sa turistický ruch. Turistické i cykloturistické chodníky smerujú z Rakovej až do susednej Českej republiky. Teším sa preto, že sa takéto dielo podarilo,“ uviedol Anton Heglas.

Podľa jeho slov si predchádzajúce opravy cesty na Korcháň pamätajú už len tí skôr narodení. „Technický stav vozovky bol tak nedostatočný, že sme tu mali kvôli jej zlému stavu aj problém s umiestňovaním detí v materskej škole,“ dodal.

Potrebu zrekonštruovať cesty uviedol aj Juraj Blanár (SMER-SD). „Modernizačný dlh, ktorý sme zdedili, keď sme cesty preberali od štátu, tu stále je. Postupne ho však znižujeme a o tom svedčí aj tento úsek cesty a ďalšie stovky kilometrov, ktoré sa nám podarilo v Žilinskom kraji za posledné roky obnoviť,“ konštatoval predseda ŽSK.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS ŽSK