Muž sa v opilosti vyhrážal expriateľke, že ju zastrelí. Polícia mu zadržala 6 legálnych zbraní


Foto: Muž sa v opilosti vyhrážal expriateľke, že ju zastrelí. Polícia mu zadržala 6 legálnych zbraní
Galéria: 8 fotiek
Foto: KR PZ Žilina

48-ročný muž sa v poslednú októbrovú nedeľu vo večerných hodinách vyhrážal expriateľke tým, že ak v jej byte uvidí iného muža, zastrelí ho a následne aj ostatných. „Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Turčianske Teplice obvinil 48-ročného Branislava (z okresu Turčianske Teplice) z prečinu nebezpečného vyhrážania. Obvinený muž mal v nedeľu 30. októbra vo večerných hodinách prísť do bytu v obci Bodorová, okres Turčianske Teplice, kde mal búchať dverami. Mal byť upozornený 41-ročnou bývalou priateľkou, aby s dverami nebúchal, že ona ich zavrie,“ informoval policajný hovorca Radko Moravčík.

Muž mal pod mikonou za opaskom zbraň, tvrdil, že všetkých vystrieľa

Svedkom celej situácie bol aj mladý syn partnerky, ktorého príchod opitého agresora rozdráždil. Po jeho príchode totiž zazneli vyhrážky, a muž si demonštratívne vyhrnul mikinu, pod ktorou mal zbraň. Z obavy o život preto žena zavolala policajnú hliadku, tá agresora na mieste spacifikovala.

„Do bytu mal v tom čase prísť 20 ročný syn ženy. Obvinený muž mal povedať, že ak tam ešte niekoho uvidí, tak ho zastrelí a postrieľa aj ich všetkých. Následne si mal vyhrnúť mikinu a za opaskom mal mať zbraň.  41 ročná žena z obavy o svoj život a zdravie zavolala na linku 158. Okamžite po prijatí oznámenia bola na miesto vyslaná policajná hliadka, ktorá obvineného muža zadržala a predviedla ho na policajný útvar,“ spresnil policajný hovorca.

Muž mal v legálnej držbe 6 zbraní, polícia mu ich zadržala a odoberie mu zbrojný pas

Viac ako 1,7 promile alkoholu v krvi nie je ospravedlnením nebezpečného konania. „Po zadržaní sa obvinený muž podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,83 mg/l alkoholu v dychu (v prepočte 1,73 promile). Počas vyšetrovania policajti zaistili šesť strelných zbraní, ktoré mal obvinený muž v legálnej držbe. V súvislosti so zaistenými strelnými zbraňami prebieha správne konanie vo veci odňatia zbrojného preukazu,“ dodal policajný hovorca.   
            
Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ