Žilinským historickým hotelom sa darilo v medzinárodnej súťaži, Château Gbeľany je najlepší nováčik


Foto: Žilinským historickým hotelom sa darilo v medzinárodnej súťaži, Château Gbeľany je najlepší nováčik

Dve zaujímavé ocenenia priniesli žilinské hotely z prestížnej súťaže Historic Hotels of Europe, ktorá sa konala 23. októbra na gréckom ostrove Santorini. V kategórii najlepších nováčikov získal prvenstvo hotel Château Gbeľany, ktorý bol po citlivej rekonštrukcii otvorený len prednedávnom.

Ocenenie z prestížnej medzinárodnej súťaže Historických hotelov Európy pre rok 2017 máme doma :-) Oficiálne sme najlepší...

Posted by Château Gbeľany on 27. október 2016


Kvalitnú gastronómiu v Žilinskej kotline potvrdzuje strieborné umiestnenie hotela Villa Nečas, ktorú má pod palcom šéfkuchár Roman Pekný. Hotel Villa Nečas prevádzkuje Ryba Žilina. „Tešíme sa z tohto prestížneho ocenenia, ktoré potvrdzuje, že úroveň gastronómie v hoteli Villa Nečas je naozaj prvotriedna a konkurencieschopná v celoeurópskom meradle,“ hodnotí Michal Britvík, generálny riaditeľ spoločnosti Ryba Žilina. 


O hoteli Villa Nečas

Novodobá história hotela Villa Nečas sa píše od roku 2007, kedy bola ukončená rekonštrukcia pôvodného kaštieľa a budova začala plniť funkciu penziónu a reštaurácie. Hotel sídli v budove zo začiatku 18. storočia, ktorá slúžila najskôr ako kráľovský soľný sklad, kráľovská colnica a neskôr ako kaštieľ Tomáša Nečasa, riaditeľa Žilinskej továrne na výrobu na celulózy, ktorá bola založená na priľahlom pozemku začiatkom 20. storočia. Začiatkom 80. rokov budovu zrekonštruovali a slúžila ako kultúrno-spoločenské podnikové centrum. V rokoch 2006 - 2007 prebehla rekonštrukcia, ktorá zmenila funkciu kaštieľa na reštauráciu a penzión. Architektami projektu sú Ivan Jarina a Martin Kubovský z ateliéru Van Jarina. Hotel Villa Nečas je členom Asociácie historických hotelov Slovenska a prevádzkuje ho spoločnosť Ryba Žilina.

Certifikát bol prevzatý a nás teší, že sa nám potvrdilo to, o čom sme presvedčení. :) Ešte raz veľké ĎAKUJEME všetkým za prejavenú dôveru, nájdený čas a samotný hlas! :)  Vážime si to.

Posted by Villa Nečas on 26. október 2016



O spoločnosti Ryba Žilina

Ryba Žilina patrí medzi najväčších výrobcov rybacích a lahôdkových šalátov na Slovensku. Je zároveň významným distribútorom mrazeného a chladeného tovaru, rýb, mrazenej zeleniny, polotovarov či mäsových výrobkov. Sortiment rybích výrobkov predáva pod značkou PRETO Ryba Žilina, sortiment chladených šalátov a nátierok pod značkou PRETO a mrazené ryby a polotovary pod značkou Radoma a Frodo. Od roku 2013 je spoločnosť Ryba Žilina, spol. s.r.o. členom skupiny PRETO, ktorá je jej majoritným vlastníkom. Spoločnosť vlastní certifikát riadenia kvality BRC Global Standard for Food Safety Issue 7.

Úspechy žilinských hotelov prišli zároveň s významným ocenením trenčianskeho hotela Elizabeth, ktorý získal cenu v súťaži World Luxury Hotel Award 2016 v kategórii Romantic hotel. Regionálne víťazstvo je o to cennejšie, že vzišlo z približne 600 nominovaných hotelov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu