Mesto Žilina žiada občanov, aby neprikrmovali zver v intraviláne mesta


Foto: Mesto Žilina žiada občanov, aby neprikrmovali zver v intraviláne mesta
Galéria: 2 fotky

Z neznámeho dôvodu sa pred vstupom na Nový cintorín v Žiline objavili na zemi zemiaky, ktoré majú pravdepodobne slúžiť na prikŕmenie zvery, ktorá sa pohybuje v blízkosti. V reakcii na takéto správanie však mesto Žilina žiada občanov, aby sa podobným činom vyhli. „Obraciame sa na vás opäť so žiadosťou o neprikrmovanie divej zveri, v tomto prípade diviakov, v blízkosti intravilánu mesta a v intraviláne mesta,“ uviedol hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Aký však môže mať niekto záujem na tom, aby sa divá zver dostala k blízkosti vstupov na cintoríny počas sviatkov, kedy je na nich najviac návštevníkov, je otázne. Jej prítomnosť totiž môže návštevníkov pietneho miesta ohroziť, mesto preto žiada svedkov, aby podobné správanie ohlásili.

„Dovoľujeme si vás informovať, že v blízkosti Nového cintorína v Žiline niekto vysypal zemiaky, aby pravdepodobne prilákal divú zver na toto pietne miesto. Prosíme vás, ak by ste zahliadli toho, kto prikrmuje divú zver v obytnej zóne mesta, aby ste neodkladne kontaktovali Mestskú políciu v Žiline na tel. čísle 159,“ uzavrel hovorca.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu