Primátor slávnostne zagratuloval žilinským mažoretkám k titulu Majsterky sveta


Foto: Primátor slávnostne zagratuloval žilinským mažoretkám k titulu Majsterky sveta

Žilinské mažoretky dlhodobo patria medzi špičku vo svojej kategórii nielen v domácom ale aj v zahraničnom meradle. Dokázali to aj na Majstrovstvách sveta MWF-II. Majorette, odkiaľ si odniesli titul Majsterky sveta. K ich významnému úspechu im v priestoroch zrekonštruovaného Rosenfeldovho paláca zagratuloval primátor Igor Choma.

Majstrovstvá sveta MWF-II. Majorette sa konali v chorvátskom meste Poreč od 22. do 25. septembra 2016. Zúčastnilo sa na nich takmer štyridsať súťažiacich z pätnástich krajín. Víťazstvo si odniesli žilinské mažoretky Diana z CVČ, Kuzmányho 105 pod vedením vedúcej súboru Ľudmily Štefkovej a trénerky Andrey Funtikovej, Lucie Ľuptákovej a Ivany Matejíkovej.

„Teší ma, že sa žilinskému športu úspešne darí reprezentovať Slovensko vo svete. Po Petrovi Saganovi tu máme ďalšie majsterky sveta. Sú to naše mažoretky, ktoré dokázali, že tvrdá práca prináša ovocie. Touto cestou chcem poďakovať vedeniu Centra voľného času a vedúcim krúžkov, že sa venujú našim deťom a ich práca prináša úžasné výsledky,“ dodal Igor Choma.

Výsledky:
•    kategória sólo junior baton – vicemajsterka sveta  –  Simonka Bollová,
•    kategória sólo senior dva batony – vicemajsterka sveta  –  Anetka Šumplíková,
•    kategória junior baton veľká formácia - 4. miesto  – najmladšie zverenkyne mažoretiek,
•    kategória senior baton veľká formácia – majsterky sveta  – Žilinské mažoretky Diana z CVČ v Žiline.

Žilinské mažoretky Diana sa už teraz pripravujú na najbližšie Majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia v roku 2018 v Kapskom meste v Juhoafrickej republike, kde budú obhajovať majstrovský titul.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina