Colníci zaistili u vodiča v Bytči viac ako 52 kilogramov tabaku bez kontrolnej známky a dokladov


Foto: Colníci zaistili u vodiča v Bytči viac ako 52 kilogramov tabaku bez kontrolnej známky a dokladov Foto: financnasprava.sk

Minulý týždeň v Bytči zaistili žilinskí colníci u vodiča motorového vozidla viac ako 52 kíl tabaku a tabakovej zmesi bez kontrolnej známky a dokladov o kúpe.

Vodičovi z Turčianskych Teplíc zaistili žilinskí colníci minulý týždeň tovar, od ktorého nemal nadobúdacie doklady. Vo vozidle požičanom od priateľky v šiestich škatuliach a igelitovom vreci prevážal 52,31 kg tabaku a tabakovej zmesi. Výrobkom chýbala slovenská kontrolná známka. V ďalších baleniach colníci našli 30 000 ks cigaretových dutiniek a väčšiu čiastku finančnej hotovosti.

Vodič uviedol, že je majiteľom týchto vecí a že ich kúpil na tržnici v Poľskom Tešíne. Vraj tam bol prvýkrát a na otázku, na aký účel ich zadovážil, povedal, že pre kamarátov. Voči majiteľovi sa pre dôvodné podozrenie z porušenia daňových predpisov vedie konanie. Už podal daňové priznanie a musí zaplatiť spotrebnú daň z tabakových výrobkov vo výške 3720 eur.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu