Autobusový spoj RegioJet-u Bratislava - Žilina tak skoro nebude, nedokázal by konkurovať vlaku


Foto: Autobusový spoj RegioJet-u Bratislava - Žilina tak skoro nebude, nedokázal by konkurovať vlaku Foto: ilustračné - studentagency.cz

Vo utorkovom diskusnom programe Rozstřel na iDNES.tv bol hosťom český podnikateľ v doprave Radim Jančura, ktorého firma RegioJet prevádzkuje, okrem iného, aj niekoľko vlakových a autobusových spojov na Slovensku. Jeden z divákov relácie zaslal Jančurovi otázku týkajúcu sa priameho autobusového spojenia medzi Bratislavou a Žilinou. V tomto úseku už premáva vlak spoločnosti RegioJet v rámci hlavnej železničnej trate Bratislava - Žilina - Košice. Trikrát denne v každom smere.

”Čo bráni Regiojetu zaradiť obdobné autobusové spojenie medzi Žilinou a Bratislavou podobne ako už existujúce spojenie Bratislava - Banská Bystrica? Je to tým, že táto trasa pretína štyri kraje a nechcú vás tam pustiť?,” formuloval otázku čitateľ Stanislav.

Autobusové spojenie je pomalé, oproti vlaku by nebolo atraktívne

Radim Jančura v odpovedi podotkol, že spoločnosť RegioJet na Slovensku neustále rozširuje aktivity, a to aj napriek politickým a legislatívnym prekážkam. Napriek tomu zatiaľ dopravca neplánuje pridať trasu Žilina - Bratislava na mapu žltých autobusových liniek. “Trasu Žilina – Bratislava sme zatiaľ vnímali ako čisto vlakové spojenie. Na väčšine úsekov je rekonštruovaná a súčasne vedľa nej vedie diaľnica. Pomalé autobusové spojenie by v tomto malo len malú šancu,” spresnil Jančura.

Nateraz je tak autobusové spojenie Bratislava - Žilina mimo plány žltého dopravcu, v budúcnosti by sa to však mohlo zmeniť. Dôvodom by mohol byť aj odchod z hlavnej železničnej trate, ktorý v niekoľkých rozhovorov Jančura označil ako jednu z možností po tom, čo sa v decembri vrátia štátne IC vlaky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu