Žilinské kultúrne leto – džez, letné kino a dychová hudba


Foto: Žilinské kultúrne leto – džez, letné kino a dychová hudba

Žilina 10. 7. 2014 – Žilinské kultúrne leto 2014 je v plnom prúde aj napriek nepriaznivému počasiu. Lákadlom nadchádzajúceho týždňa bude vystúpenie Hanky Gregušovej a jej skupiny Jazz Band spoločne s hosťom zo Spojených štátov amerických, saxofonistom Ericom Wyattom. V zrenovovanom altánku v Sade SNP v rámci Hudobnej stredy vystúpi Dychová hudba Fatranka. Dlhé večery spríjemní letné kino na Stanici Žilina-Záriečie a na Námestí Andreja Hlinku.


Koncert Hanky Gregušovej Jazz Band feat. Eric Wyatt

Žilinčania a návštevníci nášho mesta si môžu v sobotu 5. júla o 19.30 hod. na Mariánskom námestí vypočuť koncert jednej z najlepších a najvyhľadávanejších speváčok na Slovensku v oblasti džezovej hudby. Hanka Gregušová Jazz Band vystúpi v spoločnosti špeciálneho hosťa z USA, Erica Wyatta a sprevádzať ich budú Ondrej Krajňák (klavír), Tomáš Baroš (kontrabas) a Marián Ševčík (bicie). Hanka Gregušová sa na slovenskej aj medzinárodnej hudobnej scéne pohybuje už viac ako 10 rokov a diváci sa tak môžu tešiť na nezabudnuteľný zážitok.

Filmy A. I. Umelá inteligencia, Nepremožiteľný a Toy Story 3
V sobotu 12. júla sa budú na Námestí Andreja Hlinku premietať dva filmy – Letné kino pre deti premietne o 17.30 hod. animovaný film Toy Story 3 a pre starších divákov je o 20.00 hod. pripravený film Šiesty zmysel s Bruceom Willisom v hlavnej úlohe. Letné kino na Stanici Žilina – Záriečie bude v utorok 16. júla o 21.00 hod. premietať film z dielne slávneho režiséra Stevena Spielberga, A. I. Umelá inteligencia. Ďalším titulom Letného kina, ktorý sa bude premietať v piatok 18. júla o 20.00 hod. na Námestí Andreja Hlinku, je film Nepremožiteľný, ktorý bol natočený podľa skutočnej udalosti a rozpráva príbeh o fanúšikovi amerického futbalu stvárneného Markom Wahlbergom.

Dychová hudba Fatranka
V rámci Hudobnej stredy sa 16. júla o 16.30 hod. v zrenovovanom altánku Sadu SNP predstaví Dychová hudba Fatranka, ktorá sa svojou umeleckou úrovňou zaradila medzi popredné slovenské orchestre. Počas svojej 25-ročnej existencie sa DH Fatranka podieľala na propagácii a rozvoji dychovej hudby v regióne severného Slovenska aj mimo neho, získala množstvo ocenení a pozitívnych hodnotení porôt na súťažiach a festivaloch.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu