Saganov šéf sa rozlúčil s profesionálnou cyklistikou, pri odkaze mu poďakoval


Foto: Saganov šéf sa rozlúčil s profesionálnou cyklistikou, pri odkaze mu poďakoval

Ruský miliardár a excentrický podnikateľ Oleg Tinkoff už pred niekoľkými mesiacmi avizoval, že sa stiahne spolu s tímom Tinkoff zo svetovej cyklistiky. Podľa vlastných slov prerábal ročne na správe tímu približne 20 miliónov eur, nepáči sa mu ani súčasný model financovania cyklistiky. V súčasnosti totiž jednotlivé tímy nedostávajú od organizátorov podujatí prakticky žiadne peniaze, lukratívny podiel na vysielacích právach by pritom mohol viacerým pomôcť.

Šéf končiacej stajne však opakovane vyhlásil vyhlásil, že sa do profesionálneho kolotoča vráti. Na rozlúčku usporiadal Oleg Tiňkov slávnostnú večeru, na ktorej nechýbali ani bratia Saganovci. „Rozlúčková večera s mojím tímom v Miláne. Nikdy nebudem ľutovať chvíle, ktoré som strávil s týmto tímom a špeciálne poďakovanie patrí mojej manželke, ktorá mi dovolila minúť tak veľké množstvo peňazí. Takisto by som chcel poďakovať človeku vedľa mňa, ktorý sa stal najlepším cyklistom za rok 2016 na svete. Som hrdý a teraz už skutočne – dovidenia,“ dodal rus na margo nedávneho Saganovho zisku prvenstva v rebríčku UCI Worldtour. Fotografiu s týmto popisom zverejnil na svojom instagrame.


 

K zisku prvenstva v rebríčku UCI World Tour sa vyjadril aj Sagan: „Som veľmi rád, že som zakončil sezónu ako líder rebríčka UCI WorldTour! Bola to skutočne dlhá a náročná sezóna s množstvom pretekov, ale všetka námaha stála za to. Ďakujem mojim fanúšikom za podporu, tímovým spolujazdcom za ich vytrvalú snahu pomôcť mi k čo najlepším výsledkom, a taktiež ďakujem všetkým členom tímu Tinkoff, ktorí makali počas pretekov vo dne aj v noci. Samozrejme, ďakujem Olegovi!“


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu