Kia Rio s poradovým číslom 4 - už čoskoro aj na Slovensku


Foto: Kia Rio s poradovým číslom 4 - už čoskoro aj na Slovensku
Galéria: 4 fotky
Foto: Kia

Najvýznamnejšou novinkou z dielne automobilky Kia je v týchto dňoch bezpochyby nová generácia modelu Rio. O novinke môžeme už teraz povedať že ide o „malé/veľké“ auto. Z toho jasne pramení že aj Kia sa drží nastoleného trendu - neustáleho rozmerového rastu.

Tento model stále prislúcha do segmentu „B“ a rozmerovo i priestorovo bude patriť medzi jeho lídrov. Evolúciou prešiel podľa očakávania najmä dizajn. Nové Rio pôsobí z nášho pohľadu oveľa atraktívnejšie, ako dosluhujúca generácia. Typická silueta predných partii, tzv. tigrí nos, dostala po novom štýlovejšie a zároveň dynamickejšie prevedenie.

Ešte zásadnejšia revolúcia prebehla v interiéri vozidla. Už z dostupnej snímky je viac ako jasné, že kabína pôsobí v porovnaní s predchádzajúcim modelom omnoho dospelejším a zároveň hodnotnejším dojmom. Motorová paleta bude v princípe kopírovať sesterský model Hyundai i20. V praxi sa tak dočkáme atmosférických ale aj preplňovaných motorizácii.

Neskôr sa počíta taktiež s „outdoorovo“ poňatou verziou v duchu dnešnej doby. V Slovenských showroomoch sa nová Kia Rio objaví s najväčšou pravdepodobnosťou už koncom tohto roka.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Peter Hlačik