Športovci si budú mať možnosť zmerať sily, 8. októbra sa uskutoční druhý ročník Žilinského blatíčka


Foto: Športovci si budú mať možnosť zmerať sily, 8. októbra sa uskutoční druhý ročník Žilinského blatíčka

Už čoskoro budú môcť Žilinčania i športoví nadšenci z celého Slovenska zažiť jedinečnú atmosféru amatérskeho prekážkového behu Žilinské blatíčko. Organizátor, občianske združenie Preles, pripravil druhý ročník akcie, ktorá si získava čoraz viac nadšencov.

Prekážkový beh je krosový beh cez rôzny terén doplnený o prekonávanie prírodných a umelých prekážok ako napríklad šplh na lane, prevaľovanie pneumatík, nosenie drevených klád a podobne.

„Výborné ohlasy po premiérovom ročníku prekážkového behu Žilinské blatíčko 2015 nás presvedčili o zmysluplnosti nášho snaženia. Na prvom ročníku sa zúčastnilo 211 pretekárov z celého Slovenska. Okrem nich bolo prítomných niekoľko stoviek divákov. Mesto Žilina a konkrétne lokalita Lesoparku Chrasť ponúka výborné podmienky pre aktivitu takéhoto charakteru. Rozmanitý terén, výborné zázemie, udržiavaná sieť chodníkov v kombinácii s jednoduchou možnosťou bezplatného parkovania v areáli Žilinskej univerzity vytvára potenciál na unikátne mestské preteky prírodného charakteru.




Atraktivitu tohto spojenia, prírody v meste, nám potvrdili reakcie pretekárov, ktorí sa na úvodný ročník pretekov zišli z celého Slovenska. Práve vďaka ich reakciám máme dôvod domnievať sa, že potenciál na rozmer pretekov je niekoľkonásobne vyšší a už dnes, viac ako dva týždne pred štartom, máme prihlásených viac pretekárov ako pred rokom.“
, povedal Vladimír Randa, riaditeľ pretekov.

Časť štartovného poputuje na obnovu Lesoparku Chrasť


Dôležitou súčasťou pretekov je aj ich dobrovoľnícky a dobročinný charakter. Na organizácii sa podieľa zhruba 50 dobrovoľníkov a 1€ zo štartovného ide na obnovu lesoparku prostredníctvom daru Nadácii žilinský lesopark. Minulý rok tak občianske združenie Preles prispelo na obnovu lesoparku sumou 211€.

„Chceli by sme sa poďakovať všetkým partnerom, najmä Mestu Žilina za finančnú podporu a pomoc s organizáciou pretekov. Zároveň sa chceme Žilinčanom vopred ospravedlniť za čiastočné obmedzenia v lesoparku v súvislosti s organizáciou pretekov. Verím, že sme založili tradíciu podujatia, ktoré bude pravidelne obohacovať športovú jeseň v Žiline a získa si srdcia mnohých fanúšikov“, dodal Randa.



Preteky sa konajú v sobotu, 8. októbra 2016, takmer za každého počasia a záujemcovia sa môžu prihlásiť na stránke www.blaticko.sk

Kontakt: Mgr. Vladimír Randa, vladimir.randa@gmail.com, 0949 754 146


Miesto: -
Dátum: 08.10.2016 - 10:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu