18-ročný mladík so zákazom šoférovať unikal na aute pred policajtmi a nabúral


Foto: 18-ročný mladík so zákazom šoférovať unikal na aute pred policajtmi a nabúral
Galéria: 4 fotky
Foto: KRPZ Žilina

Obvineniu z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia čelí 18 ročný muž (z mesta Vráble). Obvinený muž v stredu 21. septembra popoludní viedol osobné motorové vozidlo Daewoo Nubira po miestnej komunikácii v Martine. Na vozidle mu nesvietili stretávacie svetlá, čím upútal pozornosť hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Policajti vozidlo zastavovali, ale obvinený muž nereagoval a pokračoval v jazde. Z uvedeného dôvodu ho policajti začali prenasledovať. Počas jazdy sa obvinený muž dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a s vozidlom narazil do betónového oplotenia. Následne bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom.

Počas preverovania bolo zistené, že obvinený muž nie je držiteľom vodičského oprávnenia a má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá do marca budúceho roka. Následne policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar.

Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na dva roky.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KRPZ Žilina