V obci Mojš doplnili nové spomaľovacie prahy


Foto: V obci Mojš doplnili nové spomaľovacie prahy
Galéria: 3 fotky

Čitateľ nás upozornil na nové dopravné zariadenia, ktoré boli umiestnené v obci Mojš. V časti obce, kde sú jednosmerné ulice bola ešte v minulosti vymedzená zóna s maximálnou povolenou rýchlosťou 30 km/h. V týchto uliciach sa nachádzali tiež spomaľovacie prahy - retardéry. Tie boli pred pár týždňami doplnené o nové.

“Pri prejazde cez Mojš som si všimol nové retardéry, ktoré sú pomaly každých 100 metrov,” píše Marián.

Retardéry majú za úlohu spomaliť vodičov, ktorí aj napriek dopravnému značeniu a zóne s obmedzenou rýchlosťou, prechádzajú cez obec rýchlo. Ulice v Mojši sú úzke a pohybuje sa po nich veľké množstvo chodcov, cyklistov a tiež detí. Frekvencia vozidiel je vysoká, keďže mnohí obyvatelia Varína a okolitých obcí si skracujú cestu práve tadiaľ.


Už roky sa hovorí aj o vybudovaní novej cesty, ktorá by frekventovanú dopravu odklonila mimo obce. Podľa dostupných informácií bola ale voči projektu spísaná petícia, v ktorej niektorí obyvatelia obce nesúhlasia s vybudovaním cesty. Druhá skupina obyvateľov naopak bojuje inou petíciou za jej vybudovanie.

V obci zatiaľ pribudli ďalšie 4 retardéry, ktoré spomaľujú dopravu a v niektorých prípadoch aj odrádzajú šoférov, aby tadiaľ prechádzali. Možno vodiči pre toto riešenie skôr dajú prednosť plynulej jazde po štátnej ceste II/583.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu