Čo nás čaká v lete. Žilinské kultúrne leto program


Foto: Čo nás čaká v lete. Žilinské kultúrne leto program
Galéria: 1 fotka

V Žiline si počas letných mesiacov môžu domáci i návštevníci mesta vychutnať jedinečný program Žilinského kultúrneho leta 2014, ktoré sa stalo neodmysliteľnou súčasťou každoročne organizovaných podujatí Mesta Žilina. Čas dovoleniek a prázdnin obyvateľom spríjemní množstvo hudobných a tanečných vystúpení známych aj menej známych umelcov na Mariánskom námestí, Námestí Andreja Hlinku a taktiež v Sade SNP. Hlavným partnerom Žilinského kultúrneho leta 2014, ktoré prebieha v mesiacoch júl, august a september, je spoločnosť KIA Motors Slovakia s.r.o.

Žilinské kultúrne leto 2014 v tomto roku odštartoval Medzinárodný festival animovaného filmu Fest Anča, ktorý sa uskutočnil uplynulý víkend. Už 1. júla sa v Letnom kine na Stanici Žilina-Záriečie bude premietať film s názvom Po zotmení. V sobotu 5. júla 2014 o 19. 30 hod. vystúpi na Mariánskom námestí Katka Koščová a NEŘEZ. Slávnostné otvorenie altánku v Sade SNP po jeho renovácii sa uskutoční v utorok 15. júla 2014 o 16.00 hod., pred prvou Hudobnou stredou Žilinského kultúrneho leta 2014.

„V najbližších mesiacoch sme pripravili bohatý kultúrny a športový program. Podujatia sme sa snažili navrhnúť tak, aby si každý vybral to, čo mu je blízke. Verím, že aj vďaka Žilinskému kultúrnemu letu 2014 budú pre Vás prázdninové mesiace nezabudnuteľným zážitkom a mesto Žilina sa stane obľúbeným miestom na trávenie voľných chvíľ. Všetkých Žilinčanov i návštevníkov mesta srdečne pozývam na Žilinské kultúrne leto 2014 a zároveň prajem príjemné obohatenie oddychu počas leta,“ odkazuje primátor mesta Žilina Igor Choma.

V mesiaci júl sa okrem iných môžeme tešiť na Tvorivé remeselné dielne 2014, letný festival „iného“ slovenského divadla a odvážneho diváka KioSK, Bažant kinematograf a rôzne ďalšie podujatia. V auguste je pripravený 6. ročník medzinárodného festivalu s názvom Deň európskej kultúry, taktiež Európsky festival silných mužov a Stredoveký deň. V septembri sa budú Žilinčania baviť futbalom počas turnaja Sever proti Juhu. Nebudú chýbať ani Dni zdravia a Festival seniorov.

Ďalšie informácie o Žilinskom kultúrnom lete nájdete na: www.kulturneleto.eu.

zdroj: TS Mesto Žilina




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu