Neďaleko Chaty pod Suchým našli telesné pozostatky 36-ročného muža, nezvestného od februára


Foto: Neďaleko Chaty pod Suchým našli telesné pozostatky 36-ročného muža, nezvestného od februára Foto: ilustračné / HZS

V nedeľu 28.2.2016 bola prostredníctvom tiesňovej linky 18300 nahlásená nezvestnosť slovenského turistu, ktorý z neznámych príčin v nočných hodinách opustil Chatu pod Suchým. Následne sa začalo pátranie do ktorého bolo nasadených 30 záchranárov HZS, 13 služobných psov ako aj príslušníci PZ SR.  

Stála služba Prezídia PZ SR bola požiadaná o lokalizáciu mobilného telefónu. Hľadaného sa v tom období nepodarilo nájsť.

V sobotu, 20.08.2016 dvaja záchranári HZS z Oblastného strediska Malá Fatra v rámci výkonu povolania našli telesné pozostatky muža v lesnom poraste, približne tri kilometre od Chaty pod Suchým mimo značených turistických chodníkov. Na miesto nálezu boli privolaní príslušníci PZ SR a identifikáciou sa potvrdila totožnosť hľadaného 36-ročného turistu.  

Nájdené telesné pozostatky boli zaslané na expertízu a príčina úmrtia je v štádiu vyšetrovania. 


Horskí záchranári zasahovali v sobotu aj pri zranenej 63-ročnej turistke

V sobotu 20.augusta v popoludňajších hodinách prijala Horská záchranná služba žiadosť o pomoc pre turistku slovenskej národnosti nachádzajúcu sa pri Chate na Grúni. Počas túry si poranila dolnú končatinu v oblasti členka a nebola schopná samostatného zostupu.

Záchranári HZS po príchode na miesto nehody poskytli zranenej 63-ročnej žene prvú pomoc a terénnym vozidlom ju transportovali k Domu HZS. Na vlastnú žiadosť pokračovala do zdravotníckeho zariadenia v sprievode manžela.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu