Obec Veľké Rovné bude mať nové námestie. Pozrite si aktuálne vizualizácie


Foto: Obec Veľké Rovné bude mať nové námestie. Pozrite si aktuálne vizualizácie
Galéria: 8 fotiek
Foto: velkerovne.sk

Námestie v obci Veľké Rovné (okres Bytča) by malo už onedlho dostať novú tvár. Len nedávno bola vytvorená architektonická štúdia, ktorá počíta s úpravou verejného priestoru - námestia v centrálnej časti obce. Priestor sa uvoľní po asanácií budovy predajne COOP Jednota. Obec rokovala s majiteľom budovy (COOP Jednota Žilina) o odkúpení.

Úprava priestoru a výstavba námestia je prirodzeným pokračovaním regenerácie centrálnej časti obce v rámci ktorej sa v prvej etape upravilo nábrežie rieky Rovňanka a vytvorila sa pešia zóna zo spevnenými plochami vrátane rekonštrukcie mostov, úpravou a výsadbou verejnej zelene, verejným osvetlením a lavičkami.

Zámerom je, aby úprava námestia prirodzene nadväzovala na revitalizované nábrežie, dotvorila daný priestor z priestorového ale aj funkčného hľadiska. 

Celý zámer schválili aj obecní poslanci na zastupiteľstve. Projekt chce obec financovať z vlastných zdrojov. 


Námestie bude mať dva dominantné prvky a to fontánu, ktorá bude umiestnená v strede námestia a viacúčelovú terasu „stage“, umiestnenú v zadnej časti námestia. Táto časť bude navyše prekrytá prístreškom a v tomto priestore bude možné usporiadanie rôznych príležitostných akcií či podujatí. Fontána by mohla byť doplnená o sochu, ktorá by reprezentovala hlavnú historickú črtu obce - drotárstvo.

Architektonická štúdia hovorí aj o novej krytej zastávke pre verejnú dopravu a tiež o letnej terase s príjemným posedením. Chýbať nesmie ani zeleň, verejné osvetlenie, lavičky a stojany na bicykle.

Celý dokument nájdete na adrese: http://www.velkerovne.sk/contents/images/bann079.pdf




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: velkerovne.sk