Policajti z Pohotovostnej motorizovanej jednotky zachránili 65-ročného muža, ktorý sa topil vo Váhu


Foto: Policajti z Pohotovostnej motorizovanej jednotky zachránili 65-ročného muža, ktorý sa topil vo Váhu Foto: ilustračné / markiza.sk

Policajti z Pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline v sobotu 13. augusta v Liptovskom Mikuláši vykonávali hliadkovú činnosť. 

Počas hliadkovania v čase okolo 15.00 hodiny policajti spozorovali na Palúčanskom moste v Liptovskom Mikuláši osoby, ktoré na hliadku kývali. Policajti ihneď zastavili a od občanov zistili, že pod mostom sa v rieke Váh topí neznáma osoba.

Všetci traja členovia hliadky okamžite konali a utekali osobe na pomoc. Topiaca osoba bola hornou časťou tela pod vodou a vôbec sa nehýbala. Policajti nezaváhali a topiacu osobu z rieky Váh vytiahli na breh. Osoba bola pri vedomí, bola však dezorientovaná. Policajti zistili, že ide o 65 ročného muža z okresu Liptovský Mikuláš. Ten hliadke uviedol, že utiekol z nemocnice a chce sa zabiť.

Muž sa snažil opakovane policajtom vytrhnúť a chcel sa dostať do vody. Policajti s mužom na mieste komunikovali až do príchodu zdravotníkov. Na miesto prišla aj hliadka mestskej polície. Policajti spoločne so zdravotníkmi muža naložili na nosidlá a odniesli ho do sanitky.

Policajti svojím okamžitým zásahom naplnili poslanie polície „POMÁHAŤ A CHRÁNIŤ“ a zachránili život 65 ročnému mužovi.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KRPZ Žilina