Polícia zadržala dvoch mladých dílerov drog v Čadci, mali pri sebe marihuanu aj extázu


Foto: Polícia zadržala dvoch mladých dílerov drog v Čadci, mali pri sebe marihuanu aj extázu
Galéria: 10 fotiek

Čadčianski policajti zadržali pre drogovú trestnú činnosť dvojicu mladíkov vo veku 25 a 19 rokov. Na základe operatívnych informácií policajti u 25 ročného Andreasa, ktorý pôsobil v okrese Čadca ako díler drog, našli a zaistili rastlinnú sušinu v plastikových vreciach o hmotnosti 241,45 gramov a kapsuly vo forme tabliet.

V tabletách sa nachádzala extáza, mladíkom hrozí až 10 rokov


Ďalej polícia zaistila predmety slúžiace na prípravu, konzumáciu a distribúciu drog. Predbežná kriminalistická expertíza potvrdila, že v prípade rastlinnej sušiny ide o marihuanu a zo zaisteného množstva by bolo možné vyrobiť 1092 až 3277 obvykle jednorazových dávok drogy, v prípade tabliet ide o extázu. Tieto drogy následne po dohode ponúkal a predával konzumentom v okolí. Naposledy predal 55 kapsúl extázy vo forme tabliet 19 ročnému Pavlovi z Košíc za sumu 150,-€.

Vyšetrovateľ OR PZ v Čadci obidvoch mladých mužov obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi. 25 ročný Andreas je stíhaný väzobne, druhý obvinený je stíhaný na slobode. V prípade preukázania viny hrozí obvineným mužom trest odňatia slobody na tri až desať rokov.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ