Expolitik Peter Puškár sedí vo väzbe v Žiline, súd žiadosti o nahradenie väzby nevyhovel


Foto: Expolitik Peter Puškár sedí vo väzbe v Žiline, súd žiadosti o nahradenie väzby nevyhovel Foto: Facebook

Obvinený 43-ročný expolitik a podnikateľ Peter Puškár, ktorý je bratom známej slovenskej moderátorky, je umiestnený v Ústave na výkon väzby v Žiline. Puškár je obvinený z toho, že bol vedúcou postavou gangu, ktorý organizoval daňovú trestnú činnosť a podľa obvinení mal spolu s inými osobami obrať štát o 3 milióny eur pomocou vratiek DPH, ktoré si uplatňovali na neexistujúcich obchodoch s diamantmi alebo na reklamných službách.

Puškár strávil krátko po dolapení niekoľko dní za mrežami vo Viedni, odkiaľ ho previezli do zariadenia na Hlbokej ceste. Bývalý líder politickej strany Právo a Spravodlivosť unikal spravodlivosti, pričom sa počas ukrývania verejne vyjadroval cez sociálne siete. Po presunutí do väzby v Žiline požiadal o to, aby si mohol väzbu do vynesenia rozsudku nahradiť písomným sľubom. To však Krajský súd v Žiline zamietol.

„Krajský súd v Žiline nevyhovel sťažnosti obvineného proti rozhodnutiu Okresného súdu Žilina o vzatí obvineného do väzby. Zároveň zamietol žiadosť obvineného o nahradenie väzby písomným sľubom,“ uviedol hovorca súdu Martin Jažembovský. Podľa obvinenia hrozí Puškárovi 7 až 12 rokov za mrežami.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu