V mestských častiach Trnové, Rosinky, Bytčica doplnia verejné osvetlenie tam, kde chýba


Foto: V mestských častiach Trnové, Rosinky, Bytčica doplnia verejné osvetlenie tam, kde chýba

Poslanci Jozef Juriš a Anton Trnovec informovali, že na vybraných miestach v mestských častiach Trnové, Rosinky a Bytčica budú doplnené lampy verejného osvetlenia. Miesta boli vyberané podľa podnetov od občanov, ktorí nahlásili tmavé ulice a križovatky bez akéhokoľvek osvetlenia. Lampy však budú doplnené len tam, kde už sú stĺpy elektrického vedenia, alebo verejného osvetlenia.

Tmavá ulica na Rosinkách by mohla mať osvetlenie

“Snažíme sa nájsť riešenie, ako doplniť osvetlenie aj na Rosinkách, pri detskom ihrisku. Na ulici navyše nie sú žiadne stĺpy, preto hľadáme vhodný spôsob a jedným z riešení by mohlo byť prekopanie káblov od osvetlenia pri hlavnej ceste,” uviedol poslanec Jozef Juriš.

V Bytčici bude doplnené osvetlenie pri dome smútku


V mestskej časti Bytčica sa doplnia zhruba 2 lampy a to konkrétne pri dome smútku. Lampy budú nasmerované podľa požiadaviek občanov, tak aby osvetľovali aj hrobové miesta. V Bytčici navyše prebieha v týchto dňoch obhliadka verejného rozhlasu a následné opravy poškodených rozhlasových hniezd.

Pribudne zhruba 6 nových lámp na existujúcich stĺpoch

“Lampy doplníme na uliciach Do Rovní, Mikuláša Nigríniho, Rakové a Hornádska - pri križovatke s Ovocinárskou. Montáž bude realizovať spoločnosť Siemens,” dodal poslanec Anton Trnovec.

Posledná lokalita, na ktorej nie je zatiaľ žiadne osvetlenie je práve ulica Hornádska. Tam žiaľ nie sú ani žiadne stĺpy elektrického vedenia. Ostáva nám len dúfať, že sa v blízkej dobe podarí poslancom zrealizovať aj tento úsek.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu