Sagan je 26. marketingovo najpríťažlívejší športovec, porazil aj Ronalda a Messiho


Foto: Sagan je 26. marketingovo najpríťažlívejší športovec, porazil aj Ronalda a Messiho

Britský magazín SportsPro zverejnil rebríček marketingovo najatraktívnejších športovcov podľa potenciálu pre sponzorov. V ňom sa miesto ušlo aj v súčasnosti najatraktívnejšej hviezde svetovej cyklistiky a 5-násobnému držiteľovi zeleného dresu Petrovi Saganovi. Víťaz spolu siedmych etáp na Tour de France je v rebríčku prvý spomedzi cyklistov, za ním sa umiestnili aj hviezdy svetového futbalu Lionel Messi (na 27. mieste) či Cristiano Ronaldo (na 35. mieste).

Rebríčku kraľuje miláčik basketbalu a hviezda tímu NBA Golden State Warriors Stephen Curry, ktorému sekunduje najdrahšie prestupujúci futbalista v histórii Paul Pogba. Sagan okrem dvoch svetoznámych futbalistov predbehol napríklad aj Usaina Bolta (31. priečka), z cyklistiky sa ďalší v poradí umiestnil kolumbijčan Nairo Quintana, ktorý obsadil 37. pozíciu.

Sagan pritiahol Specialized do tímu Bora-Hansgrohe

Výročný rebríček marketingovo najzaujímavejších športovcov vytvoril bristký SportsPro už 7. krát, porotu v tomto prípade tvoria žurnalisti. Medzi hlavné kritéria výberu patria vek, charizma či ochota podieľať sa na marketingových aktivitách. Saganovu silu demonštruje aj fakt, že do nemeckého tímu Bora-Hansgrohe pritiahol so sebou aj špičkového amerického výrobcu bicyklov Specialized.

„Peter je výnimočný športovec nielen pre svoju obrovskú charizmu a záslužnú činnosť vo zvyšovaní cyklistického povedomia medzi fanúšikmi na celom svete, ale aj preto, že miluje jazdiť na bicykli. A platí to všeobecne: on sa rovnako rád preháňa na ceste ako aj v teréne v pretekoch cross-country. Dokáže toho na bicykli veľa, zabáva sa tým,“ spresnil v tlačovej správe výkonný riaditeľ Specialized Mike Sinyard.

Časť rebríčka Sportspro World’s 50 Most Marketable 2016



Vyjadrenie Petra Sagana krátko po prestupe do nemeckej stajne Bora-Hansgrohe


“S veľkým potešením môžem oficiálne oznámiť, že od roku 2017 sa stanem súčasťou tímu BORA-HANSGROHE. Rád by som poďakoval vedeniu tímu, ako aj hlavným sponzorom BORA a Hansgrohe za ich dôveru, ktorú mi preukázali, a tiež za posilnenie ich záujmov v cyklistike. Prechod k najvyššej kategórii WorldTour a stanovenie ambicióznych cieľov je pre nás prioritou. Verím, že BORA-Hansgrohe je pre mňa ten pravý tím, aby som nadviazal na moje úspechy v tíme Tinkoff z uplynulých dvoch rokov. S novým tímom zdieľame rovnakú filozofiu a odhodlanie. Myslím, že všetky ingrediencie sú nateraz správne namiešané pre úspešnú budúcnosť celého tímu. Viacero mojich verných priateľov a spolupracovníkov z tímu Tinkoff sa ku mne pripojí aj v BORA-Hansgrohe, čo pomôže zabezpečiť, že naďalej bude okolo mňa postavený silný tím. Avšak sezóna 2016 ešte ani zďaleka nekončí a stále na sebe nosím farby Tinkoff, ktoré sa budem snažiť ctiť v každých nadchádzajúcich pretekoch, na ktorých ešte budem štartovať. Rád by som poďakoval Olegovi Tiňkovovi za jeho podporu a príležitosti, ktoré som dostal ako súčasť jedného z najlepších svetových profesionálnych cyklistických tímov. Dokonca aj keď koncom roka 2016 odíde z prostredia cyklistiky, jeho odkaz bude naďalej žiť,”
uviedol krátko po uzatvorení novej zmluvy Peter Sagan.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu