Bezdomovci a hlučná mládež spôsobujú pravidelne problémy obyvateľom Vlčiniec


Foto: Bezdomovci a hlučná mládež spôsobujú pravidelne problémy obyvateľom Vlčiniec

Každodenný problém s hlukom zažíva čitateľka na ulici Nanterská, ktorá kvôli partii ponocujúcich mladých ľudí a neskôr bezdomovcov nemôže spávať. Problémy sa opakujú takmer denne, riešenie je v nedohľadne. “Už dlhšiu dobu ma trápi problém, že večer nemôžem zaspať vďaka tomu, že na lavičke pod oknom na ulici Nanterská sa schádzajú mladiství a robia si tam fajčpauzy a diskusné krúžky,” uvádza čitateľka, ktorej meno máme v redakcii

Bezdomovci nerešpektujú nočný kľud, potrestať ich je však relatívne problematické. “Nadránom zasa od približne piatej, pol šiestej sa tam schádzajú bezdomovci a rozoberajú svetové problémy. Naposledy v nedeľu ma o 5:44 hod. ráno zobudili štrngajúce fľaše bezdomovcov, ktorí rozbiehali svoju nedeľnú pohodu. Áno, v nedeľu, keď som sa tešila že sa konečne vyspím. Alebo bezdomovec spiaci na lavičke pri ktorom bezprestania štekal pes - až sused v pyžame ho odtiaľ vyhodil,” popisuje problémy čitateľka.

Nočný kľud trvá od 22:00 do 06:00, polícia má preto obmedzené možnosti


Problém nevyrieši ani zavolanie hliadky mestskej či štátnej polície, pretože nočný kľud končí už ráno o šiestej hodine. “O takom čase nemá zmysel volať políciu, nakoľko sa o 15 minút končí nočný kľud a tiež každú noc, keď sa človek trápi s vlastným zaspávaním, sa mi tiež nechce rozptyľovať volaním hliadky. Je ťažké riešiť takúto situáciu, nakoľko títo ľudia spôsobujú hluk už len tým, že sa pod oknami rozprávajú v čase, keď ,,normálni ľudia”, ktorí musia ráno vstávať do práce, spia,” doplnila čitateľka.

“Odporučujem občanom neustále a neúnavne volať Mestskú políciu. Telefonáty sú bezplatné. Neustále volanie má zmysel. Mám s tým už ako poslankyňa dobré skúsenosti,” uviedla poslankyňa za obvod Vlčince Iveta Martinková.

Niektorí občania už vzniesli požiadavky na demontovanie lavičiek


Problém by mohlo vyriešiť odstránenie časti lavičiek, ktoré sa nachádzajú priamo pod panelákmi. S takýtmo riešením však nemusia súhlasiť všetci obyvatelia, niektorí ich využívajú cez deň. “Ja som vehementne proti lavičkám umiestneným bezprostredne pod oknami paneláku, kde má väčšina ľudí umiestnené spálne. Zaujímalo by ma, aký majú na to názor iní ľudia bývajúci na nižších poschodiach,” uzavrela čitateľka.

Niektorí občania už podľa našich informácií vzniesli požiadavky na to, aby boli vybrané lavičky demontované. “Naozaj sú miesta, kde občanom lavičky nevyhovujú. Hluk pod oknami môže niekomu poriadne znepríjemniť život. Nečudujem sa, že máme požiadavky niektoré lavičky aj demontovať. Preto je potrebná prezieravosť už pri inštalovaní lavičiek, aby k takýmto situáciam nedochádzalo,” doplnila poslankyňa Martinková.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu