Stredajší zápas Trenčína s Varšavou je rizikový, polícia prijala bezpečnostné opatrenia


Foto: Stredajší zápas Trenčína s Varšavou je rizikový, polícia prijala bezpečnostné opatrenia Foto: ilustračné

Žilinská polícia prijala v súvislosti s futbalovým zápasom medzi klubmi AS Trenčín KP Legia Varšava niekoľko bezpečnostných opatrení. Na ochranu života, zdravia, majetku a verejného poriadku, na zamedzenie výtržností a diváckeho násilia v okolí futbalového štadióna a v meste Žilina, prípadne zamedzeniu prejavov národnostnej, rasovej alebo inej neznášanlivosti alebo iných prejavov napĺňajúcich znaky trestných činov bude dohliadať niekoľko stoviek policajtov, jazdná polícia, psovodi so služobnými psami, ako aj primeraný počet policajnej techniky.

Z uvedeného dôvodu budú počas bezpečnostných opatrení v Žiline, hlavne v blízkom okolí futbalového štadióna aj dočasné obmedzenia dopravy, najmä čo sa týka ulíc Športovej, Uhoľnej a Hviezdoslavovej. Na ulici Uhoľná nebude možné počas dňa parkovanie a na premávku tu bude dohliadať mestská polícia. Na ďalších uliciach a v meste budú riadiť a usmerňovať dopravu príslušníci PZ.  

Polícia taktiež požiadala Mesto Žilina, aby v súvislosti s konaním tohto futbalového zápasu vydalo zákaz predaja alkoholických nápojov priamo na futbalovom štadióne a v pohostinských zariadeniach nachádzajúcich sa v blízkosti futbalového štadióna.

Polícia žiada najmä futbalových fanúšikov, ako aj širokú verejnosť o dôsledné rešpektovanie pokynov polície, o toleranciu a trpezlivosť pri riadení dopravy.

Rovnako prijal opatrenia aj organizátor futbalového stretnutia, ktorý okrem iného upozorňuje, že na tribúny vyhradené pre fanúšikov klubu AS Trenčín (všetky s výnimkou sektoru hostí) nebudú z bezpečnostných dôvodov vpustení občania s poľskými identifikačnými dokladmi aj v prípade, že budú mať zakúpenú platnú vstupenku.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina