Peter Sagan bude v budúcej sezónu jazdiť za tím Bora, ročne by mal zarobiť 6 miliónov


Foto: Peter Sagan bude v budúcej sezónu jazdiť za tím Bora, ročne by mal zarobiť 6 miliónov

Ešte pred niekoľkými týždňami informoval belgický Het Nieuwsblad o novom údajnom tíme Petra Sagana, ktorým mal byť tím Bora. Po včerajšej famóznej etape, kde si Sagan len tesne pripísal už tretie etapové víťazstvo tohto ročníka Tour de France, nahlas tieto špekulácie potvrdil aj šéf tímu Tinkoff Oleg Tiňkov.

„Bola to na Tour krásna bodka za mojím Rendez-vous s cyklistikou,“ uviedol nadšený rus v ďakovnej reči a pridal: „Peter je jednoducho najlepší a znova to potvrdil. Ja som rád za tieto dva roky a ďalšie víťazstvá na Tour už bude zbierať pre Boru. Držím mu palce. Keď ale vidím vašich fanúšikov, zaslúžil by si vlastný slovenský tím,“ doplnil Tiňkov v v rozhovore pre RTVS.

Saganov tímový kolega a ďalšia hviezda tímu Alberto Contador zakotví v tíme Trek-Segafredo, Saganovi kolegovia Erik Baška, Michael Kolář aj brat Juraj by mali tiež prejsť do tímu Bora. Nemecký tím však údajne nemá dostatočné zdroje na to, aby zaplatil v súčasnosti najväčšiu hviezdu svetovej cyklistiky. Napriek tomu sa špekuluje, že Petrov plat v budúcej sezóne bude niekde na úrovni okolo 6 miliónov eur.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu