Začína Žilinské kultúrne leto 2016 s programom pre všetky generácie


Foto: Začína Žilinské kultúrne leto 2016 s programom pre všetky generácie

Aj v tomto roku bude mať Žilinské kultúrne leto bohatý program, ktorý pre návštevníkov všetkých vekových kategórií pripravilo mesto Žilina.

Zaujímavé hudobné, tanečné a historické podujatia budú prebiehať najmä na Mariánskom námestí, na Námestí Andreja Hlinku a v Sade SNP. Do programu sa zapojili aj Stanica Žilina-Záriečie, Mestská krytá plaváreň Žilina, eXtreme park na Vodnom diele Žilina a Konzervatórium Žilina. Podujatia podporila Nadácia Kia Motors Slovakia.

Bohatý program spríjemní atmosféru nielen letných prázdnin. Žilinské kultúrne leto odštartuje Fest Anča – Medzinárodný festival animácie (29. 6. – 3. 7.). Priamo v centre mesta môžete čas stráviť na letných terasách pri počúvaní koncertov rôznych žánrov v rámci Mariánskeho leta, čo je cyklus sobotných večerných koncertov. Počas celého Žilinského kultúrneho leta budú prebiehať Hudobné stredy i premietanie filmov v Letnom kine na Námestí Andreja Hlinku. (V prípade nepriaznivého počasia sa Mariánske leto a Hudobná streda konať nebudú.) ďalej sa môžete zapojiť do tanečných workshopov či Tvorivých remeselných dielní (25.7. – 29.7.).

Neodmysliteľnou súčasťou programu bude Pohár silných mužov (5. 8.) a Deň európskej kultúry (5. 8.), ktorý prináša čerstvý kultúrny vietor z partnerských miest mesta Žilina. Nenechajte si ujsť tradičný Stredoveký deň (12. 8.), Pony express (12. 8.), Výstava historických vozidiel
(25. 8.) alebo Ľudové umelecké remeslá (26. 8. – 27. 8.). Rovnako nebudú chýbať ani Dni zdravia + Primátorská kvapka krvi (22. – 23. 9.), Festival seniorov (30. 9.) či Primátorský deň (7. 10.) alebo Beh pre najmenších (7. 10.).

Fanúšikovia športu sa môžu tešiť na Žilinský triatlon (13. 8. – 14. 8.), Beh na Dubeň (29. 8.), Žilinský mestský polmaratón (17. 9.), ktorý vás prevedie aj historickým centrom mesta, či Žilinskú plaveckú štafetu (22. 9.).

„Milí Žilinčania a návštevníci nášho mesta, prajem vám všetkým chvíle plné pohody, dobrej nálady a nezabudnuteľných zážitkov. Verím, že pripravený program, ktorý je naozaj nabitý rozmanitým obsahom, priláka do centra diania množstvo divákov,“ hovorí primátor Igor Choma.



Všetky informácie o Žilinskom kultúrnom lete 2016 nájdete na: www.kulturneleto.eu a tiež na www.zilina.sk.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu