Peter Sagan dnes vyhral 2. etapu Tour de France 2016


Foto: Peter Sagan dnes vyhral 2. etapu Tour de France 2016

Hviezda tímu Tinkoff Peter Sagan dnes po dvojročnom pôste v etapových víťazstvách vyhral v záverečnom špurte druhej etapy 103. ročníka Tour de France. V 183 kilometrov dlhej etape z Saint-Lô do Cherbourg-en-Cotentin bol Sagan v závere najrýchlejší aj vďaka pomoci českého cyklistu a tímového koleguRomana Kreuzigera.

Sagan sa vďaka víťazstvu oblečie do žltého dresu, patrí mu aj prvenstvo v bodovacej súťaži o zelený dres. Jeho víťazný čas je 04h 20’ 51’‘. “Som veľmi prekvapený, že som vyhral, pretože som si myslel, že vpredu sú ďalší dvaja jazdci. Tím odviedol skvelú pracu, Roman Kreuziger mi veľmi pomohol a potiahol ma až do 50 metrov pred cieľom. Keď som videl, že niekto za mnou nastúpil, začal som šprintovať a Alaphilippa som porazil. Je to prvýkrát v kariére, čo budem mať žlté tričko a je to pre mňa špeciálne,” uviedol v rozhovore krátko po preteku Sagan.

Poradie bodovacej súťaže po 2. etape




Celkové poradie po 2. etape




Víťazný špurt Petra Sagana



“Dnes bolo v pelotóne veľa stresu a pri tom sa nič nedialo a potom vo finále boli v popredí tí jazdci od ktorých sa to aj očakávalo. Osobne som spokojný s tretím miestom a je to pekný spôsob, ako začať preteky. Nemal som žiadne problémy v cieli a môžem byť spokojný so svojím výsledkom,” uviedol Peter Sagan na margo včerajšej úvodnej etapy, v ktorej skončil tretí.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu