Študenti SŠ v Tvrdošíne sa dostali medzi špičku mladých konštruktérov úsporných vozidiel


Foto: Študenti SŠ v Tvrdošíne sa dostali medzi špičku mladých konštruktérov úsporných vozidiel Foto: ŽSK

Študenti Spojenej školy v Tvrdošíne v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja sa dostali medzi špičku mladých konštruktérov úsporných vozidiel súťaže Shell Eco-marathon Europe 2016, ktorá sa uskutoční od 30. júna do 3. júla v Londýne. 

Ako informoval úrad ŽSK, ide o veľký úspech, kedy stredoškolský tím uspel v konkurencii európskych stredných, ale predovšetkým vysokých škôl. Do Londýna sa tento rok prebojovalo 229 tímov a z toho tri tímy budú súťažiť pod slovenskou vlajkou. Dve slovenské skupiny sú z vysokých škôl a len jedna je stredoškolská, preto je to pre školu výnimočné

Žilinský samosprávny kraj finančne pomohol zabezpečiť účasť žiakov na medzinárodnej súťaži sumou 2-tisíc eur.


Riaditeľka SŠ v Tvrdošíne Ľudmila Uhlíková tiež priblížila, že toto nie je prvá súťaž, na ktorú sa študenti školy prebojovali.

„Tento rok sa nám podarilo získať tretie miesto na medzinárodnej konferencii Elektro 2016, rovnako tretiu priečku obsadili žiaci v súťaži RoboRAVE a druhé miesto sme si odniesli zo súťaže Bankomat nápadov či Zenit – Web design. Nesmierne ma teší, že sa nám podarilo uspieť v tak silnej konkurencii aj s naším úsporným vozidlom a dostali sme pozvánku na súťaž do Londýna, kde sa budeme snažiť dosiahnuť čo najlepší výsledok,“ informovala Ľ. Uhlíková.

Cieľom pretekov Shell Eco-marathon je prezentovať predstavy študentov o energeticky efektívnych vozidlách budúcnosti a premieňať teoretické vedomosti do praxe. Preto je to pre žiakov neoceniteľná skúsenosť, kedy môžu po boku skúsených európskych stredných a vysokých škôl načerpať nové znalosti a predviesť svoj talent.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu