Minister Sólymos chce, aby bola skládka v Považskom Chlmci odstránená ešte pred udelením pokuty


Foto: Minister Sólymos chce, aby bola skládka v Považskom Chlmci odstránená ešte pred udelením pokuty Foto: ilustračné - zilina-gallery.net

Minister životného prostredia László Sólymos avizoval, že do konca roka by mali zmiznúť stovky čiernych skládok. Zároveň minister vyzýva samosprávy, aby sa zapojili do ich odstraňovania. Envirorezort dokonca vyčlenil na tento účel 7 miliónov eur zo zanikajúceho Recyklačného fondu.

„Cieľom je pomôcť mestám a obciam pri odstraňovaní najmä väčších a starších čiernych skládok, s ktorými si dlhodobo nevedia poradiť. Verím, že budú aktívni a využijú našu podanú ruku, aby Slovensko bolo oveľa čistejšie,“ uviedol minister životného prostredia László Sólymos.

Žiadosti bude možné podávať do začiatku augusta. „Posledný termín na predloženie žiadostí je 1. august a čistenie sa musí skončiť do konca novembra,“ dodal Sólymos.

Skládku v Žiline chcú uzavrieť ešte pred udelením pokuty

“Urobíme všetko pre to, aby bola skládka definitívne uzatvorená,” uviedol minister s tým, že Slovensko chce záväzky splniť ešte predtým, ako prebehne jednanie Súdneho dvora EÚ a vyhnúť sa tak sankciám.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu