Majstrovstvá Slovenska starších žiakov v plávaní Štúrovo 2016


Foto: Majstrovstvá Slovenska starších žiakov v plávaní Štúrovo 2016
Galéria: 4 fotky
Foto: SPF - swimmsvk.sk/letne-majstrovstva-sr-starsich-z

Dvadsaťpäť 13 až 14 ročných plavcov Klubu plaveckých športov Nereus Žilina sa postavilo na štart Majstrovstiev Slovenska, ktoré sa konali na otvorenom bazéne v Štúrove. 144 štartov premenili na 97 osobných rekordov, 5 klubových rekordov, 23 medailí (4-11-8) a celkovo 6 miesto v úspešnosti klubov z pomedzi 50 slovenských klubov.

Aj napriek nepriaznivému počasiu, keď sa striedali búrka, vietor, chlad a horúčava, našim plavcom sa celkom darilo. Po 9 medailí získali Emma Marušáková (1-7-1) a Matúš Laluha (1-3-5), a Roman Ftorek (3-2-1) s Jurajom Topoľským (1-2-3) po 6 medailí.

Po dlhej šnúre úspešnosti dievčenských a ženských štafiet sa posledné 2 roky začalo dariť viac chlapcom a mužom. Aj v Štúrove si chlapci v zložení Matej Mihalda, Matúš Laluha, Roman Ftorek a Juraj Topoľský vyplávali majstrovský titul na 4x100 m polohové preteky a bronz na 4x100 m voľný spôsob. Striebornú medailu získala polohovková mixová štafeta v zložení Emma Marušáková, Matúš Laluha, Veronika Ftáčiková a Juraj Topoľský.

Konkrétne výsledky nájdete v aktualitách na www.kps.nereus.sk.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu