Žilinskí policajti zadržali dílera drog. Hrozí mu až 10 rokov za mrežami


Foto: Žilinskí policajti zadržali dílera drog. Hrozí mu až 10 rokov za mrežami
Galéria: 9 fotiek
Foto: KRPZ Žilina

V rukách žilinských policajtov skončil 35 ročný Ivan z okresu Žilina, ktorého vyšetrovateľ obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Obvinený muž mal 29. mája v meste Sereď od neznámej osoby kúpiť drogu zv. pervitín, ktorú prechovával do večerných hodín pondelka 30. mája t. r.

Pri osobnej prehliadke drogu zabalenú v uzatvárateľnom plastovom vrecku, plastovú krabičku so semiačkami a ďalšie uzatvárateľné plastové vrecko s papierovou obálkou dobrovoľne vydal policajtom.

Zaistená látka bola následne zaslaná na kriminalistickú expertízu. Predbežná kriminalistická expertíza potvrdila, že zaistené látky obsahujú zmes hydrochloridu metamfetamínu a dimetylsúlfónu, čo sú látky uvedené v zozname omamných a psychotropných látok.

Zaistené množstvo drogy zodpovedá podľa predbežnej kriminalistickej expertízy 49 až 194 obvykle jednorazovým dávkam drogy. Podľa zistených informácií mal obvinený muž drogu ponúkať na predaj drogovo závislým osobám v meste Žilina a okolí. Vyšetrovateľ podal návrh na podanie podnetu na vzatie obvineného do väzby.

V prípade preukázania viny hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na tri až desať rokov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KRPZ Žilina