V Žiline sa stretlo takmer 50 aktívnych podnikateliek zo Slovenska aj zo zahraničia


Foto: V Žiline sa stretlo takmer 50 aktívnych podnikateliek zo Slovenska aj zo zahraničia
Galéria: 2 fotky
Foto: ŽSK

Takmer 50 aktívnych podnikateliek z celého Slovenska i zahraničia, ktoré sú členkami či sympatizantkami Top centra podnikateliek a manažérok, sa vo štvrtok 25. mája 2016 stretlo v priestoroch Úradu Žilinského samosprávneho kraja na svojom celoslovenskom zhromaždení.

Nadviazali tak na úspešnú spoluprácu s krajom, ktorá začala už v minulom roku

V roku 2016 bolo podpísané memorandum o spolupráci s ambasádorkou Európskej siete ambasádoriek podnikania žien Zlaticou Máriou Stubbs.

„Podporili sme už tri intenzívne akadémie pre ženy, ktoré potrebovali naštartovať alebo znovu oživiť svoje podnikanie. V našom kraji je stále menej žien ako mužov, ktoré sa takejto činnosti venujú, a preto je dôležité im pomôcť a prispieť k ich lepšiemu uplatneniu v biznis sfére Žilinskej župy,“ informoval počas štvrtkového stretnutia podnikateliek žilinský vicežupan Jozef Štrba.

Žilina je jednou z regionálnych pobočiek klubu a aj vďaka podpore kraja sa darí členkám rozširovať lokálne podnikanie žien v jednotlivých regiónoch.


„Naším cieľom je združovať aktívne podnikateľky a vrcholové manažérky. Aj prostredníctvom intenzívnych akadémií chceme spájať staršie, skúsenejšie ženy s tými mladšími, ktoré svoje projekty začínajú. Vzniká tak synergický efekt s možnosťou pomáhať si a inšpirovať sa navzájom,“ doplnila E. Chadimová.

E. Chadimová je držiteľkou viacerých ocenení, ako napríklad Najlepšia podnikateľka roka 1992, Manažérka roka Slovenskej republiky 1995 či Osobnosť cestovného ruchu v oblasti vzdelávanie za rok 2006.

Podľa jej slov sú veľmi dôležité práve osobné stretnutia a vytváranie možností networkingu a zdôrazňovanie dobrých príkladov z praxe.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: ŽSK