Žilinskí policajti odhalili mužov, ktorí najskôr ukradli kľúče od auta a potom aj auto


Foto: Žilinskí policajti odhalili mužov, ktorí najskôr ukradli kľúče od auta a potom aj auto
Galéria: 4 fotky
Foto: KRPZ Žilina

Žilinským policajtom sa operatívnou činnosťou podarilo vypátrať odcudzené vozidlo a odhaliť trojicu podozrivých mužov. 34 ročný Jozef, 26 ročný Miroslav a 41 ročný Peter už čelia obvineniu z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva. 34 ročný Jozef sa ešte v januári 2015 zmocnil bez vedomia majiteľky kľúčov od vozidla Seat Altea so žilinskými evidenčnými číslami.

Kľúče odovzdal 26 ročnému Miroslavovi, ktorého následne 41 ročný Peter odviezol na svojom vozidle pred rodinný dom v Žiline, mestskej časti Závodie a prikázal mu sadnúť do vozidla Seat Altea, ktoré bolo zaparkované pred rodinným domom. Zároveň 41 ročný Peter prikázal 26 ročnému Miroslavovi, aby ho s vozidlom nasledoval. Zo Závodia odišli s vozidlami smerom do mestskej časti Bôrik na ulicu Oravskú k radovým garážam, kde odcudzené vozidlo Seat Altea odparkovali v jednej z garáží a uzamkli.

Krádežou spôsobili majiteľke škodu vo výške asi 5.000,-€. Nájdené odcudzené vozidlo Seat Altea bolo po vykonaní procesných úkonov vrátané majiteľke. 26 ročný Miroslav zároveň čelí aj obvineniu z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia, nakoľko v čase, keď viedol odcudzené motorové vozidlo Seat Altea mal Okresným súdom v Žiline právoplatne uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá.

Obvineným mužom hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KRPZ Žilina