V regióne Žilinského kraja sa rozbieha zaujímavý projekt - VRCHÁRSKA KORUNA ŽILINSKÁ


Foto: V regióne Žilinského kraja sa rozbieha zaujímavý projekt - VRCHÁRSKA KORUNA ŽILINSKÁ Foto: Mirko Hráček TIGERAGON

V regióne Žilinského kraja sa rozbieha zaujímavý projekt VRCHÁRSKA KORUNA ŽILINSKÁ. Organizátori z občianskeho združenia Žilinský pedál a bikepoint.sk sa nechali inšpirovať v Českej republike, kde pred 4 rokmi vznikol materský projekt Vrchárska Koruna Valašská. V súčasnosti je v Českej republike 6 takýchto akcií a na Slovensku sa tento rok už rozbehla Vrchárska Koruna Trenčianska.

Cieľom tohto podujatia je prilákať čo najviac ľudí na bicykel resp. na turistiku. Organizátor vypíše 20 vrcholov resp. zaujímavých miest v Žilinskom regióne. Každý účastník má na absolvovanie takmer ½ roka. Ako si rozvrhne absolvovanie VKŽ je na každom účastníkovi. Na každom vrchole resp. predpísanom mieste sa odfotí a keď bude mať skompletizovaných všetkých 20 miest tak ich zašle na mail organizátora. Po obdržaní mailu priradí organizátor účastníkovi poradie. Celý projekt začína 13.mája 2016 a posledným dňom VKŽ bude 31.október 2016.

Všetky vrcholy VKŽ sa budú zverejňovať od 20.apríla na facebookovom profile Vrchárska Koruna Žilinská a na web stránke www.bikepoint.sk/vkz. Tu aj budeme zverejňovať úspešných účastníkov VKŽ. 


Cieľové body budú v Malej Fatre, Lúčanskej Malej Fatre, Javorníkoch, Súľovských vrchoch ale aj vo Veľkej Fatre.

26.novembra 2016 bude záverečné vyhodnotenie /miesto sa upresní podľa počtu účastníkov/, kde budú pozvaní všetci tí ktorí úspešne VKŽ absolvujú a najlepší v jednotlivých kategóriách budú odmenení zaujímavými cenami od partnerov projektu. Každý úspešný účastník obdrží certifikát o úspešnom absolvovaní a darček. Cyklistické kategórie sú pre ženy, mužov, juniorov, juniorky alebo aj rodinné tímy s deťmi do 14 rokov /u rodinných tímov stačí absolvovať 10 vrchlov/. Pre peších turistov je otvorená turistická kategória muži a ženy.

Bližšie informácie na stránke www.bikepoint.sk/vkz alebo FB profile Žilinská Koruna Vrchárska.

Miesto: -
Dátum: 13.05.2016 - 08:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu