Tri žilinské gymnáziá sa presťahujú a zlúčia do jednej školy


Foto: Tri žilinské gymnáziá sa presťahujú a zlúčia do jednej školy

Podľa aktuálnych informácií, ktoré sa nám podarilo získať, by malo dôjsť k zlúčeniu troch žilinských gymnázií. Tie by sa mali údajne sťahovať do nových priestorov, kde budú fungovať ako jeden inštitút.

Žiaci troch škôl budú po novom dochádzať na vyučovanie do novej budovy, ktorá bude umiestnená mimo územia mesta Žilina. V pláne je zriadenie novej autobusovej linky, ktorá zabezpečí kyvadlovú dopravu a bude premávať v priemere 3x v ranných a 5x v poobedňajších hodinách. Cestovný poriadok bude nastavený podľa rozvrhov hodín. Ak sa budú žiaci chcieť dostať zo školy a naopak v iných časoch, budú musieť zvoliť individuálnu prepravu.

Predbežne sa hovorí o gymnáziách na Hlinskej, Veľkej Okružnej a Varšavskej ulici.


Budova, ktorú odbor školstva zvolil ako sídlo nového spojeného žilinského gymnázia by mala mať nižšiu energetickú náročnosť, vďaka čomu sa ušetria tisíce eur ročne. Okrem toho sa tiež zjednoduší systém vyučovania, zastupovania a zlepší sa tak kvalita poskytovaného vzdelania.

Školy by ako jeden subjekt navyše mohli získať viac financií, ktoré by bolo možné využívať efektívnejšie. Vďaka tomu bude napríklad možné nakúpiť učebné pomôcky alebo potrebné vybavenie.

Sťahovanie sa predpokladá na letné prázdniny.

Táto správa je fiktívna a údaje v nej obsiahnuté sa nezakladajú na pravde. Prajeme pekný 1. apríl.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu