Jána Slotu by za riadenie pod vplyvom alkoholu mali obžalovať, polícia odovzdala spis prokurátorovi


Foto: Jána Slotu by za riadenie pod vplyvom alkoholu mali obžalovať, polícia odovzdala spis prokurátorovi Foto: ilustračné
Polícia ukončila skrátené vyšetrovanie nehody z dňa 18.01.2016, kedy v Porúbke pri Žiline havaroval bývalý primátor Žiliny Ján Slota. Ten na svojom aute značky Porsche Cayenne narazil do pred ním idúceho motorového vozidla Audi A6, ktoré viedol 56 ročný vodič. Po zrážke vozidlo Audi narazilo do motorového vozidla Suzuki SX 4, ktoré viedol 39 ročný vodič. Pri dopravnej nehode bol vodič vozidla Audi jednorazovo ošetrený. Ostatné osoby zranenia neutrpeli. U vodičov vozidiel Audi a Suzuki alkohol vykonanými dychovými skúškami zistený nebol.

Slota sa na mieste odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol a odmietol sa podrobiť aj lekárskemu vyšetreniu odberom a vyšetrením krvi alebo iného biologického materiálu. Preto policajti na mieste Slotovi obmedzili osobnú slobodu a zadržali vodičský preukaz. Bývalý šéf národniarov mal smerovať do väzby, na základe vyjadrenia lekára však umiestnený do cely policajného zaistenia. Lekár totiž rozhodol o jeho nutnej hospitalizácii v zdravotníckom zariadení. Krátko po nehode sa konal súd, pri ktorom Jána Slotu pustila sudkyňa Okresného súdu v Žiline na slobodu.



Prokurátor vtedy podal sťažnosť voči tomuto rozhodnutiu a tak sa celý prípad preniesol na Krajský súd. “Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil  prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,” uviedol policajný hovorca Radko Moravčík.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ