Práce na budove internátov športového gymnázia skončili. Budovu zateplili a vymenili okná


Foto: Práce na budove internátov športového gymnázia skončili. Budovu zateplili a vymenili okná
Galéria: 3 fotky

Športové gymnázium na Rosinskej ceste v Žiline má vynovenú budovu internátu. Priestory prešli kompletným zateplením a výmenou okien za plastové. Investícia si vyžiadala takmer 237-tisíc eur.

Študenti bývajúci na internáte okamžite pocítili teplotné rozdiely a zmena sa odrazila aj v úspore energií.

„Súčasťou našej školy je okrem Strednej odbornej školy drevárskej aj jediné Športové gymnázium v pôsobnosti ŽSK. Naším žiakom bol i cyklista Peter Sagan alebo úspešná snowboardistka Klaudia Medlová, ktorá je reprezentantkou Slovenskej republiky. A aj dnes sa môžeme pochváliť ďalšími nadanými a talentovanými športovcami reprezentujúcich nielen našu školu, ale celé Slovensko. Máme úspešných cyklistov, futbalistov, plavcov či tenistov,“ priblížila riaditeľka Spojenej školy na Rosinskej ceste v Žiline Mária Wienerová.


Cieľom župy je vybudovať tu moderné a komplexné centrum, ktoré poskytne nielen študentom, ale tiež všetkým obyvateľom mesta Žilina priestor a možnosti pre športové vyžitie.

„Po investícii 237-tisíc eur na rekonštrukciu internátu plánujeme v tomto roku aj obnovu športovej haly, ktorá je na území krajského mesta jediná funkčná hala tohto typu, ktorá dokáže poňať divákov, športovcov a rôzne druhy športových zápasov či tréningov. Predpokladáme s finančnými nákladmi 800-tisíc eur, vďaka ktorým dostane budova novú tvár a stane sa dôstojným miestom pre šport v Žiline,“ uviedol žilinský župan Juraj blanár.

V tomto roku sa okrem rekonštrukcie haly uskutočnia na Rosinskej ceste 4 aj ďalšie významné práce na obnove. Vo výške 100-tisíc eur už začala rekonštrukcia vzduchotechniky v školskej jedálni a za 120-tisíc eur vybuduje škola i novú kanalizáciu.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu