Na Solinkách niekto vyrúbal malé stromčeky, vinník je stále neznámy


Foto: Na Solinkách niekto vyrúbal malé stromčeky, vinník je stále neznámy
Galéria: 10 fotiek
Čitateľ, ktorý býva na Solinkách, nám zaslal znepokojujúce fotografie k výrubu stromčekov na tomto sídlisku. Konkrétne ide o časť Juh. Ako občan mestskej časti  Žilina , Solinky – Juh Vám posielam informácie o skutočnosti, ktorá znepokojila nielen mňa, ale aj ostatných susedov v tejto mestskej časti. Pri vstupe na Solinky – Juh, na ulici Prielohy, sídli predajňa automobilov značky Peugeot. Tesne za plotom predajne pri hlavnej ceste v zákrute rástli približne 10 rokov ihličnaté stromčeky. Niekto si bez dovolenia majiteľa pozemku (nie je mi známe či je pozemok majetkom Peugeotu alebo mesta) dovolil všetky stromčeky zrezať. S neuveriteľnou drzosťou sa ani neunúval stromčeky odstrániť, ale ležia tam takto dodnes (prikladám aktuálne fotografie). Bez akejkoľvek snahy o dohodu s majiteľom pozemku, aby stromčeky presadil na iné miesto, si tento človek dovolil urobiť túto neprípustnú vec,” uvádza čitateľ Miroslav, ktorý nám k prípadu zaslal aj fotogalériu.

Ak mu tam vadili, existujú aj iné, vhodnejšie cesty. Napríklad požiadať mesto o spomaľovač ( taký sa už na sídlisku zrealizoval ) alebo riadne označený prechod pre chodcov. Je evidentné, že „páchateľovi“ chýba férovosť a svedomie je pre neho neznáme slovo. Každý deň okolo chodia deti, aký už len toto môže pre nich byť príklad? Takéto zaobchádzanie s prírodou a s cudzím majetkom,” uzavrel Miroslav.

Pozemok nie je vo vlastníctve mesta, ďalšie kroky sú otázne


“Stromy nerástli na pozemku vo vlastníctve mesta Žilina,”
uviedol stanovisko k problému hovorca mesta Pavol Čorba. O vyjadrenie sme požiadali aj spoločnosť FINAL-CD, ktorá sa do uzávierky článku nevyjadrila. Prípadné stanovisko doplníme. Čo bude s vyrúbanými stromčekmi ďalej je otázne.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu