V prípade nehody Slotu bol zaslaný spis vyšetrovateľovi, prípad by mohli uzavrieť do Veľkej noci


Foto: V prípade nehody Slotu bol zaslaný spis vyšetrovateľovi, prípad by mohli uzavrieť do Veľkej noci
Od nehody bývalého žilinského primátora Jána Slotu, ktorá sa stala 18. januára v neďalekej Lietavskej Lúčke, ubehol už mesiac a pol. Krátko po nehode sa bývalý predseda SNS Ján Slota odmietol podrobiť dychovej skúške a s podozrením na infarkt ho previezli policajti do nemocnice. Podľa zákona sa v prípade odmietnutia fúkania hľadí na vodiča ako opitého.

Verdikt by mohol byť známy už do Veľkej noci


Krátko po prípade žiadala polícia aj prokuratúra pre Slotu väzbu, súd v Žiline ho však pustil na slobodu. Voči rozhodnutiu sudkyne podal prokurátor sťažnosť a Generálna prokuratúra sľúbila rýchly priebeh konania. Podľa medializovaných informácií však došlo k zaslaniu spisu až v utorok, prokuratúra odhaduje možné ukončenie prípadu už do Veľkej noci. Podmienkou je rýchle obdržanie spisu.

„Z dôvodu zaťaženosti Okresného súdu Žilina v trestnom úseku došlo k nepatrnému predĺženiu času zaslania predmetného spisu, pričom táto skutočnosť nebránila vykonávaniu úkonov prípravného konania orgánmi činnými v trestnom konaní. Spis bol v utorok zaslaný príslušnému vyšetrovateľovi,“ uviedol pre portál TVnoviny.sk hovorca Krajského súdu v Žiline Jozef Michňa.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu