Carrefour požiadal na súde o ochranu pred veriteľmi, vyplatenia sa dočkajú zrejme len banky


Foto: Carrefour požiadal na súde o ochranu pred veriteľmi, vyplatenia sa dočkajú zrejme len banky
Bratislavský okresný súd výhovel žiadosti akciovej spoločnosti Retail Value Stores a povolil jej reštrukturalizačné konanie. Upadajúca sieť, ktorá momentálne prevádzkuje na Slovensku päť predajní, medzi inými aj žilinskú, zverejnila v Obchodnom vestníku v stredu 17.2.2016 rozhodnutie o začatí konania. To sa datuje k 11. februáru. Súd má teraz 30 dní na vydanie verdiktu vo veci schválenia reštrukturalizácie dlžníka.

Ak by veritelia následne schválili reštrukturalizačný plán a odobril ho súd, Retail Value Stores by si mohla odpísať časť dlhov. Pri uspokojovaní finančných nárokov by neodišli naprázdno najmä zabezpečení veritelia, medzi ktorých patria napríklad banky. Potravinári a ďalší dodávatelia, ktorí zvyčajne patria medzi nezabezpečených veriteľov, by naopak získali len časť svojich pohľadávok voči spoločnosti.

Carrefour odchod z trhu nenaznačil, predajne stále optimalizuje


Spoločnosť Carrefour má v súčasnosti s francúzskou spoločnosťou totožný len názov, ten využíva RVS na základe licencie. Predajne Carrefour na Slovensku už niekoľko mesiacov zívajú prázdnotou, napriek tomu spoločnosť na čele s francúzom Stephanom Sellierom dlhodobo odmieta odchod z trhu. Opakovane bol spomínaný proces optimalizácie celkovej plochy aj sortimentu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu