Ako pokračuje výstavba tunelov? Pozrite si údaje aj s fotografiami


Foto: Ako pokračuje výstavba tunelov? Pozrite si údaje aj s fotografiami
Galéria: 11 fotiek
Začiatkom februára sme vás informovali o prerazených metroch v tuneli Višňové v januári tohto roka. Vzhľadom na to, že sa momentálne realizuje  prekládka pôvodnej prieskumnej štôlne, momentálne prebiehajú raziace práce  súčasne na 6-tich čelbách. Približná rýchlosť razenie je okolo 3-4 metra / deň. Zhotoviteľom tunela je združenie firiem Salini Impregilo S. p. A a Dúha, a. s. ,ktoré začalo s prácami v máji roku 2015. Pre tento mesiac sú overené nasledujúce čísla :

Severná tunelová rúra – západný portál (STR-ZP):
vyrazené cca 660 metrov
Severná tunelová rúra – východný portál (STR-VP):
vyrazené: cca 410 metrov
Juzna tunelová rúra – západný portál (JTR-ZP):
vyrazené cca 484 metrov
Juzna tunelová rúra – východný portál (JTR-VP):
vyrazené – cca 322 metrov

Odvodňovacia štôlňa –  západný portál (OTR-ZP) – vyrazené – cca 219 metrov
Odvodňovacia štôlňa –  západný portál (OTR-VP) – vyrazené – cca 100 metrov

Tunel Ovčiarsko (2367 m)

V tuneli Ovčiarsko sa čoskoro stavbári budú tiež radovať , ako nedávno ich kolegovia v tuneli Považský Chlmec , pretože do prerazenia severnej tunelov rúry ostáva už len posledných cca 200-250 m. Počas tohto roka , tiež prebiehala sanácia prepadnutého stropu , ktorá je už hotová viď. priložené foto. Výstavbu tunela realizuje združenie Doprastav, a. s., Váhostav – SK, a. s., Strabag, a. s. a Metrostav SK, a. s.

Tunel Žilina (651 m)

Z tunela Žilina sa nám do dnešného dňa nepodarilo zistiť nové hodnoty od októbra roku 2015. Tunel sa nachádza v zložitých podmienkach , ktorý si vyžiadal operatívny prístup od zhotoviteľa a projektanta stavby. Jedinú novinku, ktorú však máme potvrdenú je začatie razenia už aj severnej tunelovej rúry od východného portálu . Výstavbu tunela taktiež realizuje združenie Doprastav, a. s., Váhostav – SK, a. s., Strabag, a. s. a Metrostav SK, a. s.

Tunel Považský Chlmec (2250 m)

Tesne pred začiatkom februára sa podaril veľký milník baníkom v tuneli Považský Chlmec , ktorý prerazili 28. januára 2016 (po necelých 10-tich mesiacoch) posledné metre po ktorých došlo k prvému prepojeniu západného portálu (Považský Chlmec) tunela z východným (Vranie). Momentálne prebieha razenie posledných metrov v severnej tunelovej rúre, po ktorých bude tunel kompletne prerazený. Súčasne s razením už od konca decembra prebieha betonáž definitívneho (sekundárneho) ostenia od západného portálu v oboch tunelových rúrach. Na tuneli pracuje okolo 200 pracovníkov a bolo na ňom nasadených 35 strojov. V rámci spôsobu razenia (razenie na šiestich čelbách) a počtu nasadených pracovníkov sa radí medzi unikáty na Slovensku a Čechách. Zhotoviteľom stavby je združenie Eurovia a. s., Hochtief a. s. a Stavby mostov Slovakia, a. s.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: dialnice.info / KamiProfit/ ŽilinskéDiaľnice