Bežkári môžu vyskúšať Beskydsko - Javornícku magistrálu s čerstvo upravenou stopou


Foto: Bežkári môžu vyskúšať Beskydsko - Javornícku magistrálu s čerstvo upravenou stopou

Po decembri skúpom na sneh priniesol koniec januára milovníkom zimných športov biele zjazdovky, kopce či hrebienky. Beskydsko – Javornícka lyžiarska bežecká magistrála ponúka milovníkom zimy jedinečný zážitok spojený s prekrásnym výhľadom na zasnežené Javorníky priamo z trasy magistrály. Od dnešného dňa sa začalo s úpravou 54 kilometrov z Makova – Kasární až na Husárik (Čadca).

Ratrak bude stopu upravovať podľa potreby a informácie o tom, ako to na trase vyzerá, nájdu záujemcovia na našej webovej stránke. Z pohodlia domova si tak bežkári môžu jednoducho skontrolovať podmienky a rozhodnúť sa, či na bežky vyrazia, alebo nie.

Podľa slov predsedu ŽSK nájdu na stránke www.zilinskazupa.sk informácie nielen z GPS zariadenia nainštalovanom na ratraku, ale tiež údaje o hĺbke snehu, teplote či prípadných prekážkach na trati. Na trase v osade Bielovci na Semeteši minulý rok umiestnili i webkameru, vďaka čomu sú k dispozícií zábery aktualizované každú hodinu. Svoje komentáre a fotografie môžu kedykoľvek na web online pridávať i návštevníci magistrály.

Žilinský kraj zabezpečí aj túto zimu úpravu trate tak, aby sa slovenská stopa strela s tou českou na Kasárňach. Bežkársky zážitok si tak môžu športoví nadšenci vychutnať s prepojením oboch strán republík. Tradičný prechod magistrálou, ktorý pomyselne odštartuje bežkársku sezónu, čaká všetkých bežkárov v sobotu 20. februára 2016.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: ŽSK