Ihriská Žihadielka - hlasujte za detské ihrisko v Žiline!


Foto: Ihriská Žihadielka - hlasujte za detské ihrisko v Žiline! Foto: ilustračné

V lete vyrastie na Slovensku desať detských ihrísk Žihadielok, ktoré postaví spoločnosť Lidl. V ktorom meste sa budú deti hrať na novom ihrisku, rozhodnú v hlasovaní ľudia. Jedným z výherných miest môže byť aj Žilina.

Hlasovať môžete raz za 24 hodín, hodnota ihrísk je 870 tisíc eur

Spoločnosť Lidl Slovenská republika, v.o.s. sa rozhodla postaviť desať ihrísk pre našich najmenších. Kde budú nové ihriská stáť, sa rozhodne v súťaži. Zapojiť sa do nej môžu mestá, v ktorých sa nachádza aspoň jedna predajňa Lidl. Zo 102 možných lokalít prejavilo záujem zúčastniť sa súťaže 96 miest. Podľa počtu obyvateľov sú rozdelené do piatich kategórií s cieľom umožniť čo najspravodlivejšie hlasovanie. Ihrisko získajú prvé dve mestá z každej kategórie.

Hlasovať môžete na internetovej stránke www.zihadielko.sk v termíne od 21. 1. do 29. 2. 2016. K hlasovaniu je potrebná jednoduchá registrácia. Raz za 24 hodín môžete označiť svojho favorita a v prípade, že na stránke zvládnete jednoduchú online hru, získate jeden hlas navyše. Víťazi budú známi najneskôr 14. marca.

Ihrisko Žihadielko bude určené pre deti od 2 do 12 rokov. Jeho rozmery budú 16 x 20 m a bude sa na ňom nachádzať osem herných prvkov. Ihrisko budú  tvoriť dve zóny podľa veku detí – 2 až 6 rokov a 6 až 12 rokov. Deti sa budú môcť zahrať na dvoch hradoch, pieskovisku, kolotoči, hojdačkách či prevažovadlách. Všetky herné prvky sa nesú vo veselých a hravých motívoch s podobizňami Včielky Maji a jej kamarátov. Na ihrisku sa budú nachádzať aj lavičky a stojan na bicykle. Hodnota ihrísk je 870 000 €.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina