Vianočný darček pre cestujúcich vo forme nových autobusov SAD


Foto: Vianočný darček pre cestujúcich vo forme nových autobusov SAD
Galéria: 3 fotky

Spoločnosť SAD Žilina, a.s. a Žilinský samosprávny kraj tesne pred Vianocami pripravili pre cestujúcich prímestskej dopravy darček - 4 nové moderné autobusy Iveco Crossway. Naša spoločnosť už od roku 2007 obnovuje vozidlový park v prímestskej doprave práve týmto typom autobusov.

Vozidlá zabezpečujú nielen vysoký štandard poskytovaných služieb na európskej úrovni, ale aj najvyššiu možnú mieru bezpečnosti a spoľahlivosti. Novinkou je, že tieto autobusy spĺňajú najprísnejšie normy v produkcií emisií, a to až normu EURO 6, a sú vybavené bezpečnostnými pásmi na všetkých sedadlách pre cestujúcich. Našim štandardným vybavením autobusov zaraďovaných do prevádzky, je klimatizácia s vykurovaním. Po zaradení týchto 4 autobusov bude podiel vozidiel s klimatizáciou až 56%, pričom tieto autobusy prepravia viac ako 85% cestujúcich z celkového počtu prepravených osôb v prímestskej doprave.

Do prevádzky budú zaradené 23.12., takže cez Vianoce už budú voziť prvých cestujúcich. Dva autobusy budú jazdiť na linkách na Hornom Považí a dva na Kysuciach. Sme radi, že vďaka výbornej spolupráci so Žilinským samosprávnym krajom môžeme každoročne ponúkať cestujúcim vyššiu kvalitu poskytovaných služieb.

Spoločnosť SAD Žilina patrí k najvýznamnejším dopravcom autobusovej dopravy v SR. Hlavnou činnosťou je poskytovanie výkonov v prímestskej doprave v regiónoch Horného Považia, Kysúc a Turca. Autobusy spoločnosti ročne prepravia viac ako 25 miliónov cestujúcich a vykonajú viac ako 17 miliónov kilometrov a flotila predstavuje 290 vozidiel.

Spoločnosť pravidelne investuje do modernizácie a bezpečnosti vozidiel a moderných technológii pre zvýšenie komfortu a kvality poskytovaných




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu