Mikuláš zavíta aj do múzea dopravy


Foto: Mikuláš zavíta aj do múzea dopravy

Považské múzeum v spolupráci so Spoločnosťou Považskej dráhy v Žiline pripravilo pre deti (a ich rodičov) jazdu historickým motorovým vláčikom Hurvínek na sobotu, 5. decembra 2015, pri príležitosti sviatku sv. Mikuláša. Zo železničnej stanice Žilina bude o 13.30 hod. vypravená jedna vlaková súprava s predpokladaným príchodom do Rajeckých Teplíc o 14.05 hod. Odchod Hurvínka zo železničnej zastávky Rajecké Teplice je naplánovaný na 15.40, príchod do Žiliny na hlavnú stanicu bude asi o 16.10 hod.

“Okrem jazdy historickým vláčikom ponúkneme cestujúcim návštevu stálej expozície v múzeu dopravy, ukážeme im funkčné prístroje, modelovú železnicu a predstavíme detský kútik” povedal historik Peter Šimko z Považského múzea v Žiline.

Do múzea dopravy sa s deťmi historickým motorovým vláčikom povezie aj Mikuláš, čert a anjel. “Všetky deti dostanú v tento deň mikulášske balíčky, aj tie, ktoré nepocestujú vlakom, ale prídu rovno na prehliadku Múzea dopravy v Rajeckých Tepliciach pešo či autom,” doplnil P. Šimko.

Vstupné za jazdu vlakom sa bude uhrádzať priamo vo vlaku – vstupenka má jednotnú cenu 3 € na osobu od 6 rokov. Vstupné zahŕňa obojsmernú jazdu motorovým osobným vlakom Hurvínek v smere Žilina – Rajecké Teplice a späť, vstup do múzea dopravy a mikulášske prekvapenie pre deti. Kapacita Hurvínka je obmedzená na približne 100 osôb.


Vstupenky je možné rezervovať priamo cez e-shop na webovej stránke Považského múzea – http://pmza.sk/produkt/rezervacia-mikulas-v-muzeu-dopravy/ alebo na čísle 0918 737 653.

Rezerváciu je možné stornovať do 4. decembra, 8.00 hod. Pri on-line rezervácii je návštevník povinný si vytlačiť objednávkový formulár, ktorý mu bude vygenerovaný v mailovej schránke, ktorej adresu zadal. Objednávkovým formulárom sa preukáže pri nástupe do vlaku, kde na základe toho bude môcť uhradiť príslušné vstupné na podujatie.

Viac info na: http://pmza.sk/mikulas-v-muzeu-dopravy-2/

Miesto: -
Dátum: 05.12.2015 - 13:30



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu