V meste vymenia 855 starých lámp za nové LED svietidlá


Foto: V meste vymenia 855 starých lámp za nové LED svietidlá Foto: ilustračné

V rámci modernizácie verejného osvetlenia bude vymenených až 855 starých svietidiel za nové LED svietidlá. Súčasťou bude aj výmena 7 rozvádzačov za nové s riadiacimi jednotkami.

Mesto modernizuje verejné osvetlenie vďaka nenávratnému finančnému príspevku z Operačného programu konkurencieschopnosť a hospodársky rast. Predpokladané dokončenie modernizácie je v prvej polovici roka 2016. Náklady sú vyčíslené na 748 000€.

“Modernizácia verejného osvetlenia je nevyhnutná z viacerých dôvodov. Svietidlá majú priemerný vek viac ako 25 rokov a nevyhovujú súčasným požiadavkám na svetelno-technické parametre verejného osvetlenia. Rozvádzače majú nesprávne dimenzované hlavné ističe, majú nevhodný systém ovládania a celá sústava je riadená spínacími hodinami. Z hľadiska prevádzky a údržby je to nevyhovujúce,” uviedol hovorca mesta Žilina, Pavol Čorba.

Nové LED svietidlá budú mať vysokú účinnosť, nízke svetelné emisie, nízky príkon a vysokú svietivosť, či dlhú životnosť. Bude tiež možné riadiť čas prevádzky ale najmä intenzitu osvetlenia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu