Víťazi súťaže Inovácia Žilinského kraja a Stredoškolský podnikateľský zámer sú známi


Foto: Víťazi súťaže Inovácia Žilinského kraja a Stredoškolský podnikateľský zámer sú známi
Galéria: 3 fotky

Žilina, 8. apríl 2014 – Počas 8. ročníka konferencie Inovačný rozvoj regiónov, ktorá sa konala v priestoroch Úradu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK), ocenil žilinský župan Juraj Blanár najlepšie inovačné projekty subjektov pôsobiacich na území kraja. Ocenenie „Inovácia Žilinského kraja 2013“ prinieslo víťazov spomedzi 14 inovačných riešení a projektov.

V kategórii Malé a stredné podniky porotu najviac zaujala spoločnosť NASA SLOVAKIA, s.r.o. s projektom „PICK BY LIGHT“ – hardvérovo – softvérové riešenie vychystávania komponentov v priemyselných skladoch. V kategórii Regionálny rozvoj zvíťazilo združenie Truc sphérique s projektom „Kúpte si nesmrteľnosť“ – kampaň k verejnej zbierke na rekonštrukciu Novej synagógy v Žiline.

„Konferencia Inovačný rozvoj regiónov je miestom, kde predstavujeme tých, ktorí našli odvahu a odhodlanie pracovať na svojom nápade, a tým pohnúť veci smerom k lepšiemu nielen vo svojom živote, ale aj vo svojom regióne,“ uviedol župan Juraj Blanár. „Dôkazom toho, že ocenenie v oblasti inovácií je pre firmy a združenia v našom kraji prestížou, je aj fakt, že si ho mnohé uvádzajú aj vo svojich výročných správach či marketingových materiáloch,“ dodal J. Blanár.

Súčasťou slávnostného večera bolo i vyhlásenie výsledkov 4. ročníka súťaže Stredoškolský podnikateľský zámer 2013, ktorej cieľom bolo podporiť záujem študentov o podnikateľské aktivity. Do súťaže sa prihlásilo 37 podnikateľských zámerov študentov zo 17 stredných škôl Žilinského kraja. Prvenstvo putovalo na Liptov, keď sa víťazom 4. ročníka stal Marek Marušin, študent Strednej odbornej školy elektrotechnickej Liptovský Hrádok, so zámerom „INQUIRE – mobilná služba pre mestá a obce“.

Ten okrem 500-eurového šeku za víťazný projekt získal aj bezplatné poradenstvo pri dopracovaní svojho zámeru, ktoré mu venoval partner súťaže Vedecko-technologický park Žilina. Druhé miesto obsadili študentky Obchodnej akadémie Čadca Mária Kullová, Gabriela Oravcová a Veronika Jurčagová, so zámerom „.E3H workbook company – spoločnosť na výrobu a predaj inovatívneho elektronického zošita“. Tretiu cenu získala Veronika Paľová, študentka Spojenej školy Tvrdošín, so zámerom „Mobilná aplikácia – Activity na vyučovanie cudzích jazykov a odborných predmetov“. V rámci 4. ročníka súťaže bola udelená aj mimoriadna cena sympatie súťažnému zámeru Veroniky Zbojovej, študentky SŠ Tvrdošín s názvom „Na zákusok do Londýna“.

Konferencia Inovačný rozvoj regiónov je súčasťou viacdňového podujatia s názvom Dni nápadov a inovácií, ktoré organizuje Žilinský samosprávny kraj už od roku 2007. Cieľom podujatia je prebúdzať inovatívneho ducha a ponúknuť pohľad na prínosné nové riešenia v oblasti malého a stredného podnikania a v regionálnom rozvoji.

zdroj: TS ŽSK




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu