Na urgente v Žiline si počkáte na vyšetrenie aj niekoľko hodín. Nemocnica prislúbila nápravu


Foto: Na urgente v Žiline si počkáte na vyšetrenie aj niekoľko hodín. Nemocnica prislúbila nápravu

Na urgentnom príjme Fakultnej nemocnice v Žiline sa čaká na vyšetrenie niekoľko hodín. Pacienti, ktorí majú bolesti, alebo iné zdravotné problémy sú tak nútení čakať na nevetranej chodbe, často aj 5 hodín.

Situácia, ktorú zažil nejeden Žilinčan sa opakuje takmer každý deň. Ľudia prichádzajú na urgentný príjem, kde čakajú na ošetrenie príliš dlho. Ak sú vyslaní na ďalšie vyšetrenia, tento čas sa rapídne predlžuje. Povedať o tom môže aj náš čitateľ Martin, ktorý takto prišiel do nemocnice s otrasom mozgu o 20:00 hod. Nepamätal si nič za posledných 48 hodín. Na prvé ošetrenie čakal takmer dve hodiny. Okolo 22:00 bol odoslaný na Röntgen, kde strávil ďalších asi 90 minút. S výsledkom sa vrátil do čakárne urgentného príjmu a o polnoci čakal na príchod ďalšieho lekára. Okolo 01:30 hod. mohol odísť domov.

Podobné správy dostávame od čitateľov veľmi často.


V stredu bola v TV JOJ odvysielaná reportáž o tom, ako pacienti čakali takmer 7 hodín. Prekvapením pre ľudí bolo, že spolu s nimi čakali aj ošetrovatelia zo záchrannej služby. Nemocnica poskytla stanovisko, že pochybila lekárka, ktorá mala službu. Ľudia majú iný názor a tvrdia, že podobné čakania bývajú bežné.

“Nemyslím si, že pochybila lekárka. Chodíme tam dosť často, pretože naša mama má zdravotné problémy, ktoré to občas vyžadujú. Čakáme bežne aj 5 hodín,” hovorí pani Mária.

Vedenie nemocnice uviedlo, že lekárka, ktorá bola v službe, zlyhala. Okamžite dostala výpoveď. Riaditeľstvo sľúbilo, že príjme také opatrenia, aby ľudia nemuseli tak dlho čakať. Ľudia sú však takého názoru, že situácia sa nezlepší. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu